Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Žiadosť o prepustenie na slobodu Kočnerovi opäť nevyšla. Ostáva za mrežami
Zdielať na

Žiadosť o prepustenie na slobodu Kočnerovi opäť nevyšla. Ostáva za mrežami

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Ďalšie sklamanie pre Mariana Kočnera. Špecializovaný trestný súd vo veci žiadosti o prepustenie z väzby rozhodol tak, že obvineného bratislavského podnikateľa necháva naďalej vo väzbe.

Informáciu o zamietnutí žiadosti o prepustenie Mariana Kočnera potvrdil Úrad špeciálnej prokuratúry. "Uznesenie sudcu pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu bolo dnes (20. 11. 2018) Úradu špeciálnej prokuratúry doručené. Z uznesenia vyplýva, že sudca pre prípravné konanie zamietol žiadosť obvineného M. K. o prepustenie z väzby a neprijal žiadnu náhradu väzby, teda ani peňažnú záruku." 

Podľa informácií TV JOJ súd vydal uznesenie o väzbe vo štvrtok, 15. novembra. "Obvinený je väzobne stíhaný pretože je dôvodná obava, že by pokračoval v trestnej činnosti ekonomického charakteru, pretože mu bolo doposiaľ vznesených 5 obvinení za rôzne závažné ekonomické trestné činy," dodala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry, Jana Tökölyová.

Podľa informácií TV JOJ sudca senátu špecializovaného trestného súdu neprijal od podnikateľa finančnú zábezpeku, takzvanú kauciu. 

Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici rozhodoval o druhej žiadosti o prepustenie Mariana Kočnera, ktorú podal 6. novembra. Na súd prišli len advokáti Mariana Kočnera a prokurátor. 

​​V deň, keď Špecializovaný trestný súd rozhodoval o väzbe Mariana Kočnera vyšli najavo nové informácie v prípade zmeniek TV Markíza, pre ktoré vo väzbe sedí. Podľa posudku, ktorý si dala vypracovať Národná kriminálna agentúry, sú zmenky falošné.

Pozrite si súvisiacu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy