Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zima k nám zatiaľ ani nenakukla, v Jasnej preto zasnežujú
Zdielať na

Zima k nám zatiaľ ani nenakukla, v Jasnej preto zasnežujú

NÍZKE TATRY / Tohtoročná mimoriadne teplá jeseň spôsobila, že zima k nám zatiaľ ani nenakukla. Sneh zažili len vrcholky Tatier a nezachránil to ani Martin na bielom koni. Napriek tomu môžeme povedať, že onedlho sa začne lyžiarska sezóna. Keď sa Matke prírode snežiť nechce, musia do práce nastúpiť zasnežovacie zariadenia.

Chopok sa zahaľuje do biela. Všetko viac menej spolupracuje. V noci sú teploty nízke, zároveň je aj nízka vlhkosť vzduchu, dokonca aj vietor má ten správny smer. "Snežíme vo vyšších polohách, keď nám to dovoľuje počasie, v nočných hodinách aj v nižších. Momentálne máme 416 snežných diel," povedal vedúci technik zasnežovacieho systému Ján Švec. 

"Ideme zatiaľ na štvrtinový výkon. Ešte stále nie je tá pravá zima, očakávame v najbližších dňoch väčšie ochladenie," uviedol technik zasnežovacieho systému Ján Klonga. 

Kedy teda bude prvá lyžovačka? "Dátum prvej lyžovačky bude závisieť najmä od vhodných klimatických podmienok. Dúfame, že lyžiari si prvú lyžovačku užijú začiatkom decembra," povedala hovorkyňa Tatry mountain resorts Zuzana Dobránszka. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy