Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Polícia zachránila Perinbabu. Filmári si po piatich dňoch vydýchli
Zdielať na

Polícia zachránila Perinbabu. Filmári si po piatich dňoch vydýchli

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Vznikajúca Perinbaba, aj technika filmárov je zachránená. Postarali sa o to kriminalisti zo Spišskej Novej Vsi. Ako správni fanúšikovia tejto rozprávky nemohli nechať prípad otvorený a zlodejov nepotrestaných. Ukázalo sa, že stopa ukradnutého notebooku, ktorý sa "ozval" v Ružomberku pár hodín po krádeži bola horúca a presná.

Filmári ktorí na Spiši nakrúcajú pokračovanie legendárnej Perinbaby si po piatich dňoch vydýchli. Policajti rozprávku zachránili. Dnes už presne vedia, ako došlo ku krádeži, pri ktorej prišli o techniku a aj časť nakrúteného materiálu. Do izby v penzióne vošli Andrej, Rado a Tomáš. Využili to, že boli filmári na večeri. Traja muži, ktorí kradli sú zo spišských osád a všetci niekoľkokrát trestaný. Jeden z nich dokonca 15-krát. Policajti sa im dostali na stopu vo chvíli, keď sa pokúsili predať ukradnutý počítač. Vypátrali kupca a nasledovali razie. "Vykonali v Ružomberku domovú prehliadku, pri ktorej bola nájdená a zaistená časť odcudzených vecí," uviedla Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice. 

​To najdôležitejšie ale objavili v smižianskej osade, a to doslova v poslednej chvíli. Zlodej chcel práve vyhodiť do kontajnera harddisk a karty ktoré považoval za bezcenné. "Doposiaľ sa policajtom podarilo zaistiť 95 percent odcudzených vecí," povedala hovorkyňa KR PZ Košice. "Ja som teraz pred pár minútami dostala túto informáciu oficiálne od polície. Zatiaľ k tým veciam nemáme prístup," dodala Deana Jakubisková, producentka filmu Perinbaba. 

Keď policajti vyšetrovanie ukončia techniku za 19-tisíc filmárom vrátia. Jakubiskovci hlavne dúfajú, že zlodeji si neuvedomili akú cenu majú zábery, ku ktorým sa pri krádeži dostali. "V prípade žeby uniklo niečo z tých prác na internet, tak aká je tam následná škoda. Čo teda je viac potom ako 19 000 eur. To už sú potom státisíce eur," dodala Jakubisková. 

Policajti zlodejov obvinili z krádeže a porušovania domovej slobody. Kriminalisti sa môžu tešiť aj na jedno mimoriadne ocenenie. Filmári im pošlú pozvánku na slávnostnú premiéru Perinbaby dva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy