Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Rozprávková Perinbaba sa vracia. Televízia JOJ bola pri jej nakrúcaní
Zdielať na

Rozprávková Perinbaba sa vracia. Televízia JOJ bola pri jej nakrúcaní

SLOVENSKÝ RAJ / Takmer 100 členný štáb filmárov, 170 komparzistov v akcii a manželia Jakubiskoví. To je zostava, ktorá už vyše roka usilovne pracuje na Spiši. Všetci títo skvelí ľudia nám pripravujú darček na budúcoročné Vianoce. Na našich obrazovkách uvidíte novú Perinbabu, opäť plnú režisérovej fantázie, tentoraz s poradovým číslom 2.

Na nakrúcanie filmári využili aj jednú z najkrajších častí Slovenského raja, Tomášovský výhľad. Do akcie sa tam dostala aj legendárna smrtka. Fanúšikovia Perinbaby ju poznajú ako Zubatú. Staršiu verziu stvárňuje spišskonovoveský herec Albín Medúz. jej mladšie vydanie česká herečka, "Je to veľká vec, veľký stres. A zároveň mám pocit akoby šťastia. Dúfam, že to dobre dopadne," uviedla Sabina Skalická, predstaviteľka Zubatej. 

​Jednu z hlavných postav, Červenovlasú ktorá bude veliteľkou žien v kráľovstve taktiež stvárnila česká herečka. V Slovenskom raji ju čakala adrenalínová scéna. Sedela na okraji platne Tomášovského výhľadu. "Nebezpečné to ani nie je, pretože ja leziem po horách. A od mala chodím po horách. Takže z výšok nemám strach. A naopak, som mala chuť si tu horu zliezť, alebo zlaniť," povedala Klára Cibulová, predstaviteľka Červenovlasej. 

V novej Perinbabe uvidíme aj slovenských hercov Ivana Romančíka či Lukáša Frlajsa. Práve Frlajs hrá postavu Lukáša, ktorý je synom Alžbetky a Jakubka. Vianočnú atmosféru spojenú s rozprávkami máme radi aj v našej televízii aj aj preto sa TV JOJ stala koproducentom druhého dielu Perinababy. "Je to pre nás samozrejme česť, ale je to zároveň najdrahší film, ktorý sme koprodukovali,. Som veľmi rád, že diváci budú môcť vidieť Perinbabu exkluzívne na obrazovkách TV JOJ," povedal s úsmevom Marcel Grega, generálny riaditeľ TV JOJ. 

Spoluprácu televízie a tvorcov filmu chváli aj ministerstvo kultúry, ktoré takisto patrí medzi podporovateľov rozprávky. "Pôvodná slovenská filmová tvorba je medzi prioritami ministerky kultúry Ľubici Laššákovej. Produkciu rozprávky podporuje Audiovizuálny fond, ktorý doteraz vyčlenil 1 050 000 eur," informoval generálny riaditeľ kancelárie ministerky kultúry Peter Hajnala

Filmári už s nakrúcaním exteriérov na Spiši končia. Po poslednej klapke sa dostane k slovu počítačová technológia a náročná postprodukcia. Ktorá napríklad oživí pôvodnú Perinbabu stvárnenú herečkou, ktorá už je po smrti Guillietou Massima. Počítačová grafika má tiež výrazne pomôcť bujnej režisérovej fantázií. "Ja sa bojím, že je toho až veľa. Že toľko tam dávam fantázie, že začal som strihať. Áno, musím sa umierňovať, pretože človek si strašne veľa vymyslí," dodal spokojný režisér Juraj Jakubisko. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy