Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nakrúcanie novej Perinbaby sa skomplikovalo. Do penziónu vtrhli zlodeji
Zdielať na

Nakrúcanie novej Perinbaby sa skomplikovalo. Do penziónu vtrhli zlodeji

ČINGOV / Filmových tvorcov, ktorí o pár dní končia nakrúcanie druhej časti rozprávky Perinbaba, prekvapili zlodeji. Vo štvrtok večer sa dostali do izby penzióna, kde sú filmári a kameramani ubytovaní. Štáb tak prišiel o špecifické kamerové karty. Nakrúcanie poslednej klapky sa musí odložiť.

​Policajti v penzióne v Slovenskom raji pracujú od štvrtka večera. Štáb zistil, že bol okradnutý, keď sa vrátil z večere na izbu. Zlodeji vošli do izby pravdepodobne po strieške prístrešku a balkón. Balkónové dvere totiž boli mierne poškodené. "Niekto vnikol skutočne záhadným spôsobom do tej izby, lebo nebolo ani okno poškodené," povedala producentka Perinbaby Deana Horváthová - Jakubisková. Ani vstupné dvere neboli poškodené. Akurát bolo otvorené veľmi malé okno. "Sú dve verzie. Buď sa vedelo, kto tam je na tej izbe presne. Lebo boli len oni dvaja dole. A potom verzia, že niekto vošiel cez okno," povedal člen štábu Boris Gomolčák. 

Vaky, ktoré vzali obsahovali osobné veci filmárov aj kamerové karty. Tie sú pre bežných ľudí nepoužiteľné a bezvýznamné. "Zmizli pamäťové média. Čiže teraz sa muselo odložiť natáčanie," pokračoval Gomolčák. 

O nakrútené scény však filmári neprišli. "Boli duplikačné, čiže nie sú to tie originálne, pôvodné a jediné. Vždy sa robia dvojmo.Takže je to poistené. Je to ale veľmi nepríjemné, takže sa z toho penziónu sťahujeme," vysvetlila Jakubisková. Štáb nakrúcanie zastavil. Drahé pamäťové karty musia teraz tvorcovia objednať a doviezť až z Prahy na Spiš. "Krádežou vecí bola škoda predbežne vyčíslená na cca 14.500 eur. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Spišskej Novej Vsi začal trestné stíhanie pre zločin krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody," dodala k prípadu policajná hovorkyňa Jana Mésarová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy