Jasno
10°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
VIDEO: Kukláči zasahovali pre gang autičkárov. Obvinení sa postavili pred súd
Zdielať na

VIDEO: Kukláči zasahovali pre gang autičkárov. Obvinení sa postavili pred súd

BRATISLAVA / Polícii sa podarilo po rozsiahlom vyšetrovaní rozbiť gang autičkárov, ktorí kradli autá prevazne v Bratislave. Polícia teraz zverejnila video priamo zo zásahu, na ktorom pracovali útvary Policajného zboru z Bratislavy, Trnavy a Nitry. Štyria muži, ktorých polícia obvinila z krádeží viacerých áut sa postavili pred sudcu. Ten rozhodoval o ich väzobnom stíhaní.

Do zásahu bolo zapojených až 256 policajtov, vrátane vrtuľníku a hasičov. Dokopy vykonali až 20 domových prehliadok, 6 nebytových priestorov a skonfiškovali 29 vozidiel. Podľa informácií TV JOJ celá akcia bola pripravovaná až 10 mesiacov. Autičkári z Hlohovského okresu kradli autá na rôznych miestach v Bratislave. Po tom, čo sa polícii podarilo rozbiť túto skupinu, ktorá autá kradla dva roky, zverejnili aj video zo zásahu. Na záberoch sú vidieť diely a súčiastky, ktoré policajti po zásahu našli. 

 V stredu zadržali dokopy zadržali 10 mužov a 1 ženu, vyšetrovateľ obvinil 4 z nich. Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania minimálne jedna zo zadržaných osôb začala s polícou spolupracovať. O deň neskôr za zatvorenými dverami sudca rozhodoval približne dve hodiny o väzbe pre štyroch mužov, ktorí sú obvinení z pokračovacieho zločinu krádeže spáchaného spolupáchateľstvom. Jeden z obvinených má na krku aj obvinenie z trestného činu podielnictva. 

Sudca okresného súdu rozhodol, všetci štyria obvinení muži zostávajú vo väzbe. "Pre hrozbu pokračovania trestnej činnosti a pre možnosť ovplyvňovania svedkov. Klienti popierajú trestnú činnosť v podstate z toho obvinenia zatiaľ ani nevyplýva, to čo prezentujete v médiach, že by tam malo ísť o nejakú skupinu. Tie skutky stoja zatiaľ samostatne," vyjadril sa advokát troch obvinených Juraj Gavalec. Po skončení pojednávania všetci štyria podali voči rozhodnutiu Okresného súdu na mieste sťažnosť. Rozhodovať bude ešte Krajský súd v Bratislave. 

​Išlo hlavne o autá značky Volkswagen Golf, Škoda Fabia a Škoda Octavia. V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na 3-10 rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy