Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zomrel slovenský herec Marián Geišberg
Zdielať na

Zomrel slovenský herec Marián Geišberg

BRATISLAVA / V sobotu podvečer zomrel 64-ročný slovenský herec Marián Geišberg. Herec býval aj hosťom v relácii Sedem na JOJ-ke.

Informáciu pre Teraz.sk potvrdila tlačová tajomníčka SND Izabela Pažítková. Pred rokom, v novembri 2017, herec náhle skolaboval a bol hospitalizovaný v trnavskej nemocnici. Podľa informácií televízie JOJ mal herec veľmi vážne zdravotné problémy. Mariána Geišberga si jeho kolegovia z humoristickej relácie budú pamätať ako veľkého bojovníka. Tak ako on energiou dobíjal ostatných tak aj humoristi veria, že mu tú energiu vrátili aj oni. "Pre mňa osobne veľmi smutná správa, pretože s Mariánom sme sa poznali od 80.rokov. Celý život sme boli priatelia," hovorí komentátor Marián Leško.

"Ale to je tak s nami. Viete, že ste chorí máte horúčku, bojujete s nejakou chorobou, ale keď prídete pred tie kamery a keď prídete najmä medzi ľudí, ktorých máte radi a my sme sa tam mali radi a máme sa radi stále, tak som mala pocit, že tak ožil a že je fajn, že tam je," hovorí moderátorka Eňa Vacvalová.

Marián Geišberg vyštudoval VŠMU, ako herec začínal v Prešove, potom pôsobil v Martine, v divadle pre deti a mládež v Trnave a od novembra 1992 bol členom Slovenského národného divadla. Účinkoval vo filmoch a televíznych inscenáciách. Mimoriadne talentovaný umelec vynikal aj svojím zaujímavým chrapľavý hlasom. Neodporúčal však spôsob, akým sa k nemu dopracoval. "To sa musí chľastať a veľa fajčiť," hovorieval.

Marián Geišberg rád vymenil divadelné pódium aj za to hudobné. Skladal pesničky, písal texty, poéziu, ale aj poviedky.

 "Chcem vyjadriť úprimnú sústrasť jeho rodine, blízkym, priateľom, známym a kolegom. Bude chýbať nielen im, ale celému Slovensku," napísal na sociálnej sieti prezident.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy