Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Týrali ju, zviazali a nechali pod mostom. Elizabeth po dlhých útrapách našla nový domov
Zdielať na

Týrali ju, zviazali a nechali pod mostom. Elizabeth po dlhých útrapách našla nový domov

KOŠICE / Elizabeth dostala nový domov. Vďaka dobrým ľuďom má prípad týranej fenky šťastný koniec. Elizabeth našli zviazanú, dehydrovanú a doráňanú pod mostom, jej príbeh sme sledovali už od začiatku vďaka nášmu košickému štábu.

Fenku nemeckého ovčiaka jej tyrani hodili pod most zviazanú, bez možnosti pohnúť sa, odsúdenú na smrť. Zachránilo ju to, že si ju všimol náhodný okoloidúci. Aj keď zákon priniesol sprísnený postih za týranie zvieraťa až od septembra, polícia sa pustila do pátrania aj na základe informácií od občanov.

​Fenka dostala krásne meno Elizabeth a jej príbeh spoznali tisícky ľudí, ktorí sledovali jej kroky k uzdraveniu. Mnoho ľudí neváhalo podporiť živého tvora aj finančne a dostalo sa jej veľa lásky.

Elizabeth našla milujúcu rodinu

Fenka "podľa jej slov" žije v krásnom rodinnom dome s manželským párom a dospelým synom. Predtým vraj mali veľkých psov a vedia, ako sa o Elizabeth kráľovsky postarať. Jediné čo musela pre svoje šťastie spraviť, je opustiť rodnú hrudu a presťahovať sa do Nemecka. Aj napriek tomu, že mala veľa záujemcov zo Slovenska a Čiech, nakoniec sa dobrí ľudia z útulku rozhodli, že fenka pocestuje do Nemecka, kde sú prísnejšie zákony na ochranu psov a aj väčšie možnosti pre ich život. 

Elizabeth prišla do novej rodiny cez overenú organizáciu, s ktorou útulok spolupracuje už dlhé roky a mnoho ďalších útulkov tiež. Prevoz je kontrolovaný RVPS, ktorý aj vydáva dokument TRACES a všetko prebieha v súlade so zákonom. Nový domov pre fenku bol najprv poriadne preverený a majitelia si s novým miláčikom museli k sebe nájsť cestu, až na základe toho sa vydala na cestu. S jej adopciou nemali peniaze nič spoločné nemajú, podmienky pre adopcie boli rovnaké ako pri iných útulkáčoch.

Fanúšikovia a milovníci Elizabeth sa nemusia báť, prostredníctvom sociálnych sietí môžu život zachránenej fenky sledovať ďalej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy