Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Znásilnenie v reedukačnom zariadení. Obeťou mal byť 15- ročný chlapec
Zdielať na

Znásilnenie v reedukačnom zariadení. Obeťou mal byť 15- ročný chlapec

CHALMOVÁ / Prievidzskí kriminalisti riešia šokujúci prípad. V reedukačnom zariadení mali dvaja chovanci znásilniť iba 15- ročného mladíka. To, že sa dopustili tohto ohavného činu, zistil lekár, ktorý mladíka ošetroval.

K znásilneniu malo podľa polície dôjsť v reedukačnom centre v Chalmovej. Chovanci mali podľa doterajších zistení vylákať iba 15- ročného chlapca do jedného zo salónikov. Tu ho podľa informácií TV JOJ z prostredia polície chytili a znásilnili. "Keď pani riaditeľka zbadala na žiakovi, že má zdravotné problémy a takisto čo sa týka jeho správania, postupovala veľmi správne, že ho poslala na odborné vyšetrenie. Tam sa vyslovilo podozrenie, že k niečomu došlo," vyjadril sa prednosta Okresného úradu Jozef Stopka.

Chlapec sa spočiatku bál prezradiť, čo presne sa stalo. Keď ale lekár vyhlásil, že zranenia, ktoré má si nemohol spôsobiť sám, všetko porozprával. Nakoniec skončil na psychiatrii. "Vyvolalo to u neho ťažkú akútnu stresovú reakciu s depresívnym prežívaním, zážitok na celý život, ktorý si bude vyžadovať dlhodobú liečbu," povedala psychologička Darina Hrabovská.

 Pár minút potom, ako chlapec všetko povedal vyšetrovateľovi, do reedukačného zariadenia prišli policajti a oboch páchateľov vzali preč. "Vyšetrovateľ z Prievidze obvinili dvoch mladíkov vo veku 16 a 17 rokov zo zločinu sexuálneho násilia," informoval hovorca polície Pavol Kudlička. "Väčšinou sú to chovanci, narušené deti po mravnej stránke, emocionálne, sú aj drogovo závislí. Následky takéhoto správania sú riešené aj na psychiatrických oddeleniach," vysvetlila ďalej psychologička Hrabovská. 

Mladíci, ktorí tento ohavný čin spáchali už sedia vo vyšetrovacej väzbe. "Určite takéto veci nie sú bežné. Chcem upozorniť, že reedukačné zariadenia nie sú ako väzenia, kde je sprísnený režim. Nedá sa takýmto veciam zabrániť, stretávame sa aj s prípadmi útekov z týchto zariadení," poznamenal Stopka. 

Viacerí chlapci mali znásilniť aj iba 15- ročné dievča. Policajti ich zadržali: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy