Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
V pondelok padali teplotné rekordy. Pozor na hmly, varuje meteorológ
Zdielať na

V pondelok padali teplotné rekordy. Pozor na hmly, varuje meteorológ

BRATISLAVA / V pondelok padol teplotný rekord. Denná teplota presiahla 20 stupňov. Takto teplo bolo podľa meteorológa na Slovensku naposledy pred 60 rokmi. A ani v priebehu týždňa či víkendu, teda vrátane sviatočných dní, sa počasie meniť nebude. I keď pre hmly môžeme mimoriadne teplé počasie vnímať o čosi nevýraznejšie.

Pred nami sú sviatočné dni. Pred cintorínmi už polícia na začiatku týždňa riadila dopravu a hroby ľudia čistili v tričku či tenkom svetri. Teplota presiahla 20 stupňov Celzia, teplé počasie bude pretrvávať aj počas celého týždňa. "Zaznamenali sme až 23 stupňov Celzia, 29. októbra bolo takto teplo naposledy pred 60 rokmi," uviedol meteorológ Najlepšieho počasia Peter Jurčovič. 

"Teplé počasie bude pretrvávať dokonca aj na východe bude teplo a teplo sa znásobí aj smerom na západ," dodal Jurčovič. Denné teploty by sa mali po celý týždeň mali pohybovať okolo 20 stupňov Celzia. "Je pravda, že budú aj hmly, takže to teplé počasie bude pôsobiť inak, nevýrazne. Takže vodiči musia byť opatrní, lebo hmly sú zradné," dodal Jurčovič. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy