Oblačno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
V Dolnom Kubíne pes dohrýzol chlapca
Zdielať na

V Dolnom Kubíne pes dohrýzol chlapca

Trinásťročný Patrik z Dolného Kubína neveril vlastným očiam. Na ulici ho napadol pes, hoci jeho majiteľ stál iba 100 metrov od miesta útoku. <b>VIDEO: Rozhovor s napadnutým chlapcom</b>

Trinásťročný Patrik z Dolného Kubína neveril vlastným očiam. Na ulici ho napadol pes, hoci jeho majiteľ stál iba 100 metrov od miesta útoku.

Tento muž nielenže nezakročil, ale zranenému školákovi ani nepomohol. Na priložených záberoch z priemyselnej kamery môžete vidieť, ako rozzúrený pes skáče do nič netušiacich mladých ľudí. Tí utekajú, kde len môžu.

Zrejme podguráženému majiteľovi psa to neprekáža a na toto divadlo sa iba prizerá. Viacerí svedkovia preto zavolali políciu. Mestská polícia okamžite vyrazila na miesto činu.

Po jej príchode tridsaťdvaročný muž so psom odišiel domov. No akonáhle hliadka odišla, vybral sa s ním zrejme von. A vtom teriérovi do rany vošiel siedmak Patrik.

"Veľmi rýchlo bežal, dvesto metrov ma naháňal, musel som kľučkovať pomedzi autá," vystrašene hovorí tento školák. Pred psom však Patrik nakoniec neutiekol. Ten sa mu stihol raz zahryznúť do nohy. Siedmaka zachránilo iba to, že blízko bol prachár, na ktorý sa vyšplhal.

Chlapca okamžite hospitalizovali a lekári v nemocnici mu museli okamžite chirurgicky ošetriť nohu. Pre podozrenie na besnotu chlapec tiež musel ísť na infekčné oddelenie do vojenskej nemocnice v Ružomberku. Pes totiž nebol dlhšiu dobu zaočkovaný.

 "Pes sa musí očkovať raz do roka proti besnote, inak sa majiteľ dopúšťa priestupku," vysvetľuje veterinár Juraj Pánis. "Ďakujem majiteľovi psa, že nezabezpečil očkovanie, teraz musíme dať očkovať nášho chlapca," nazlostene vraví otec malého Patrika.

Prípad ešte nie je uzavretý. Majiteľovi hrozí pokuta do výšky 5000 korún. Za ujmu si môžu žiadať odškodné aj rodičia. Tí zvažujú podať na majiteľa trestné oznámenie.

Viac sa dozviete v dnešný Novinách TV JOJ.

Zdielať na

Najčítanejšie správy