Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Psi a mačky sú súčasťou domácností. Tatranci si ale začínajú zvykať aj na jelene či medvede
Zdielať na

Psi a mačky sú súčasťou domácností. Tatranci si ale začínajú zvykať aj na jelene či medvede

VYSOKÉ TATRY / Medzi najobľúbenejšie domáce zvieratká v našej krajine nepochybne patria psíkovia, mačky, či škrečky. Obyvatelia Vysokých Tatier už medzi tie svoje domáce zvieratá radia aj jelene, srnky či medvede. Títo štvornohí lesní obyvatelia denne prichádzajú k ich bytovkám a dnes ráno stretla jeleňa aj redaktorka TV JOJ Zuzana Pojedincová.

Pri tatranských zruboch sa pokojne medzi domami pasie jeleň. Pre návštevníkov je to krásna atrakcia, ale pre domácich je to niekedy tvrdá realita. Tatranci majú totiž nie raz obavu o seba a svojich blízkych, aj keď na pasúcu sa zver sú už v rôznych častiach mesta zvyknutý. 

​Domáci ale nikdy nevedia, čo sa zviera rozhodne urobiť a nielen vysoká zver sa im prechádza popod okná. Aj veľké medvede neraz vyplašia ľudí. Počas služby majú s nimi skúsenosti aj miestni hasiči. 

Zvierat je medzi bytovkami vo Vysokých Tatrách čoraz viac. Ochranári tvrdia, že je to prirodzené a zvieratá sú vo svojom prostredí. Mnohí Tatranci oponujú, že bytovky tam stoja už roky a do takej miery ako dnes, sa ohrození ešte necítili. 

Nekonečné diskusie o riešení problému tak pokračujú ďalej. 

Niektoré mláďatá majú dvoch otcov. Napríklad ako tučniak v nasledujúcej reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy