Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bratislavské letisko bolo plné návštevníkov. Čakali na nich jedinečné atrakcie
Zdielať na

Bratislavské letisko bolo plné návštevníkov. Čakali na nich jedinečné atrakcie

BRATISLAVA / Príležitosť pre 1300 ľudí prichádza len raz do roka. Reč je o dvoch dňoch otvorených dverí na bratislavskom letisku. Po tom čo spustili registráciu návštevníkov bol zoznam plný za pol hodinu. Nakoľko deň otvorených dverí prebieha za plnej prevádzky letiska, možnosti pri počte návštevníkov sú žiaľ obmedzené.

Nedeľňajšie odbavenie pred odletom na bratislavskom letisku bolo pestrejšie ako po iné dni. Bežní cestujúci ako i registrovaní návštevníci videli ukážku práce policajných psovodov. Viac o svojej práci prezradili aj záchranári, colníci a pyrotechnici.

Cestujúci sú vraj schopný nabaliť do kufra aj takého rysa či medveďa, aj keď povolenie nemajú. Prestrihnutie dvoch káblov pri tikajúcej bombe patrí do sveta filmovému priemyslu, realita je vraj iná. "Nie je to vždy len o falošných poplachoch. Boli aj opodstatnené. A odstránenie bomby nie je len o prestrihnutí káblika. Určite nie. Svorka je tá, ktorá ten kábel potiahne a pyrotechnik nie je v tej miestnosti," vysvetlil pyrotechnik. 

Najväčšou atrakciou pre návštevníkov boli ale lietadlá - súčasné letky ministerstva vnútra. " Airbus A319, Fokker 100," prezradila hovorkyňa letiska Veronika Ševčíková. Bývalý vládny špeciál zaujal návštevníkov najviac. Videli pilotnú kabínu, sprchový kút, spací kút, aj pohodlnú sedačku. A užiť si mohli aj pristávanie lietadla z tesnej blízkosti. 

Pozrite si reportáž o tom, ako vyzeral DOD v parlamente:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy