Skoro jasno
20°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Aj po prijatí stavebnej uzávery vyrastú na popradskom sídlisku nové byty
Zdielať na

Aj po prijatí stavebnej uzávery vyrastú na popradskom sídlisku nové byty

Zdroj: Romain Guy/ilustračné

Územie ohraničené objektom Národnej banky Slovenska, strediskom Výkrik, cestou I/18 a parkoviskami na Dostojevského ulici je v súčasnosti zelenou plochou.

Ani nie mesiac po schválení "stavebnej uzávery" na sídlisku Juh v Poprade poslancami mestského zastupiteľstva sa na sídlisku Juh I pri nákupnom stredisku Výkrik pripravuje čiastková zmena územného plánu.

Územie ohraničené objektom Národnej banky Slovenska, strediskom Výkrik, cestou I/18 a parkoviskami na Dostojevského ulici je v súčasnosti zelenou plochou.

Podľa platného územného plánu mesta je toto územie určené pre občiansku vybavenosť. Čiastková zmena územného plánu navrhuje zmeniť funkciu územia z občianskej vybavenosti na polyfunkciu.

Investor, ktorým je firma LB Express, s.r.o. Vysoké Tatry, plánuje na tomto území postaviť osemposchodový polyfunkčný objekt. V podzemí by mali byť garáže, na prvom a druhom nadzemnom podlaží obchody, služby a administratívne priestory a na treťom až ôsmom poschodí 69 bytov.

K navrhovanej čiastkovej zmene územného plánu sa v týchto dňoch môžu vyjadriť nielen dotknuté organizácie, ale aj obyvatelia mesta. Poslanci Mestského zastupiteľstva v Poprade pritom 24. januára schválili postup mesta, ako obstarávateľa územného plánu, nezačať proces čiastkových zmien územného plánu z plôch občianskej vybavenosti a plôch zelene na plochy pre bývanie a polyfunkciu na sídliskách Juh I, II, III, V a VI.

"Týka sa to všetkých prípadných návrhov na čiastkové zmeny územného plánu do budúcnosti. Tento materiál sa nevzťahuje na procesy, ktoré nejakým spôsobom boli začaté pred prijatím uznesenia mestským zastupiteľstvom," zdôvodnila pripravovanú zmenu územného plánu na sídlisku Juh I vedúca odboru výstavby Mestského úradu v Poprade Kristína Horáková.

Obyvatelia sídliska Juh II budú pravdepodobne už tento rok konfrontovaní s výstavbou objektu občianskej vybavenosti na Moyzesovej ulici pri obchodnom centre Lidl. Podľa zámerov investora by v novom objekte mali byť len kancelárske a obchodné priestory.

Stavebná uzávera sa nevzťahuje na centrum Popradu. Minulý rok predložila jedna súkromná firma návrh na prerokovanie čiastkovej zmeny územného plánu v lokalite medzi Okresným súdom a cestou I/67. Táto plocha je v súčasnosti v územnom pláne mesta určená na zeleň.

Investor navrhol zmenu na plochu občianskej a polyfunkčnej vybavenosti. Podľa dostupných informácií tam chce investor postaviť 30-poschodový hotel. "Neviem sa k tomu v tejto fáze vyjadriť. Projekt čiastkovej zmeny bol pozastavený," uviedla K. Horáková.

Zdielať na

Najčítanejšie správy