Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prokurátor podal obžalobu na košickú kupliarku
Zdielať na

Prokurátor podal obžalobu na košickú kupliarku

Za milióny, ktoré získala od prostitútok, resp. od ich zákazníkov si kupovala nehnuteľnosti a splácala hypotekárny úver

Prokurátor podal na Okresný súd Košice II obžalobu na Ing. Ľudmilu Č. (1973) z Košíc pre zločin kupliarstva v súbehu so zločinom legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Obvinená od roku 2000 do 25. septembra 2007 v Košiciach organizovala a zabezpečovala vykonávanie prostitúcie, na ktorú využívala najmenej 16 žien, z ktorých tri ešte nedovŕšili 18 rokov.

"Za vopred dohodnutých finančných podmienok zjednala a podľa objednávok buď osobne alebo cez telefón vysielala ženy na dopredu dohodnuté miesta. Išlo o tri košické hotely alebo byty zákazníkov. Za túto činnosť získala od prostitútok alebo ich zákazníkov viac ako tri milióny korún," zdôraznil hovorca Krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko.

Ako ďalej uviedol, obvinená v úmysle zatajiť existenciu a pôvod týchto príjmov použila časť peňazí na kúpu nehnuteľnosti, na splácanie hypotekárneho úveru a tiež na úhradu platieb sociálneho a nemocenského poistenia a dane zo závislej činnosti počas jej účelového zamestnania v istej súkromnej spoločnosti.

Skutková podstata zločinu kupliarstva spočíva v tom, že páchateľ niekoho navedie na prostitúciu alebo využíva osobu vykonávajúcu takúto činnosť.

Obvinená je v Ústave na výkon väzby v Košiciach od 25. septembra 2007. V prípade uznania viny súdom jej hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy