Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kuciakov otec: Odpustím vrahom svojho syna, ak budem vedieť, že to už neurobia
Zdielať na

Kuciakov otec: Odpustím vrahom svojho syna, ak budem vedieť, že to už neurobia

ŽILINA / Informácie, ktoré odzneli na generálnej prokuratúre, zaujímali najmä tých, ktorých táto tragédia zasiahla najviac. Rodičov Jána Kuciaka, ktorí stále zdôrazňujú, že stratili nielen milovaného syna, ale aj nevestu, ktorú mali rovnako radi.

Manželia Kuciakovci pozorne počúvali každé jedno slovo, ktoré odznelo v pondelok na tlačovej besede Generálnej prokuratúry. "S tou objednávateľkou, ako som už vtedy povedal, sú to len prvé reťaze, už je to na tých vyšetrovateľov, aby to rozplietli," povedal Jánov otec, Jozef. 

Jankovi rodičia vravia, že ich veľmi zarazila informácia o tom, že objednávateľkou by mala byť žena, ktorá je sama matkou. "Nepredpokladala som, že je to žena. Matka, ktorá vychováva dieťa, dokáže niečo takéto urobiť," hovorí Jánova mama Jana. Nešťastní rodičia sa dozvedeli aj výšku sumy, za ktorú mala byť objednaná vražda ich syna ako nepohodlného novinára. "Vražda bola, podľa toho, čo spomínali, vykonaná za 50 tisíc. Dvadsaťtisíc dlžil sprostredkovateľ, ak som to správne pochopil. Čo môžem na to povedať? Kto si takto dovolí ohodnotiť ľudský život," pýta sa Jozef. 

Naďalej netaja, že ani neverili, že pravda o tomto zločine bude niekedy odhalená. "Na 99 percent verím tomu, že to boli títo vykonávatelia," povedal Jánov otec. "Nečakala som, že to príde do takéhoto konca. Ďakujem vyšetrovateľom, že sa o to snažia," dodáva mama Jana. Ku koncu Jankov otec povedal silné slová, dokázal by odpustiť samotným vrahom ich syna, keby vedel, že už nikdy nič také neurobia. Ale zároveň dodal, že to mu určite nezaručí nikto.

Prácu vyšetrovateľov a celého tímu dnes ocenila aj mama zavraždenej Martiny. Zlatica Kušnírová pripustila, že na začiatku im nedôverovala, ale dnes si myslí, že zrejme len nemohli predčasne zverejniť získané informácie. Kušnírová je rada, že vyšetrovanie nabralo jasný smer. "Aspoň vieme, že kto strieľal a ďalšie veci dúfam, že sa časom zistia," povedala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy