Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vodič vošiel na hlavnú cestu, po ktorej prechádzalo auto. Zrážku s vozidlom neprežila spolujazdkyňa
Zdielať na

Vodič vošiel na hlavnú cestu, po ktorej prechádzalo auto. Zrážku s vozidlom neprežila spolujazdkyňa

ZLATÉ MORAVCE / Tragická nehoda sa stala v nedeľu večer na križovatke pri Zlatých Moravciach. Zrážku neprežila 39-ročná spolujazdkyňa. Vozidlo riadil jej 45-ročný priateľ, ktorý nedal prednosť vozidlu idúcom po hlavnej ceste.

Na križovatke pri Zlatých Moravciach vošiel 45-ročný vodič z vedľajšej cesty na hlavnú vo chvíli, keď ňou prechádzalo osobné auto, ktoré riadil 19-ročný vodič. Vozidlá do seba vrazili. Po zrážke zostali obe autá zdemolované na ceste. 

Silný náraz odhodil auto, ktoré nedalo prednosť o pár metrov ďalej. Tridsaťdeväťročná spolujazdkyňa Silvia sa zranila veľmi ťažko, ratovali ju hasiči aj záchranári. So zraneniami ju previezli záchranári do nemocnice. "Po príchode na miesto sme dvom osobám poskytli predlekársku prvú pomoc do príchodu sanitiek, do ktorých sme ich následne museli preložiť," uviedol veliteľ hasičského zásahu v Zlatých Moravciach Milan Haveta. V nemocnici skončil aj ženin priateľ, ktorý auto riadil. Po asi hodine ale Silvia zomrela. 

V druhom vozidle okrem 19-ročného vodiča sedel aj spolujazdec v rovnakom veku. Chlapci cestovali na internát. Z nehody vyviazli bez zranení.

Okolnosti zrážky vyšetrujú policajti. Zisťujú najmä to, prečo vošiel vodič z vedľajšej cesty na hlavnú vo chvíli, keď tadiaľ prechádzalo auto. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy