Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Opera SND má nového riaditeľa. Jakubek odstúpil po prezentácii výsledkov auditu
Zdielať na

Opera SND má nového riaditeľa. Jakubek odstúpil po prezentácii výsledkov auditu

BRATISLAVA / Novým riaditeľom Opery SND sa stal Rastislav Štúr. Predošlý riaditeľ Slavomír Jakubek odišiel z funkcie v pondelok. Situácia je výsledkom zlého finančného hospodárenia SND, dôsledkom ktorého odvolala ministerka Laššáková generálneho riaditeľa Mariána Chudovského.

Doterajší riaditeľ opery Slavomír Jakubek odstúpil z funkcie po prezentácii výsledkov auditu ministerstva kultúry. Tie potvrdili, že spôsob riadenia opery a jej činnosť spôsobili finančné straty a problém pre celé Slovenské národné divadlo.

Správu z vnútorného auditu, ktoré vykonávalo ministerstvo kultúry obdržal generálny riaditeľ Vladimír Antal. Zo strany SND neboli k správe vznesené žiadne pripomienky. Antal predstavil ministerke kultúry kandidáta na post riaditeľa Opery SND a jeho návrh na riadenie a stabilizáciu Opery SND po dramaturgickej, personálnej i koncepčnej stránke v pondelok. "Žiaľ, audit potvrdil naše indície, ignorovanie základov finančného riadenia a kontroly, ale aj ľudské chyby, ktoré dostali našu prvú scénu do neutešenej situácie. Oceňujem sebareflexiu bývalého riaditeľa Jakubeka," uviedla ministerka kultúry Ľubica Laššáková. 

Pred časom odvolala ministerka Laššáková riaditeľa divadla Mariána Chudovského. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy