Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zrážka šiestich vozidiel paralyzovala dopravu v Bratislave. Tvorili sa hodinové kolóny
Zdielať na

Zrážka šiestich vozidiel paralyzovala dopravu v Bratislave. Tvorili sa hodinové kolóny

BRATISLAVA / Pre reťazovú nehodu v bratislavskom tuneli Sitina bola paralyzovaná doprava na vjazde do hlavného mesta. Vodiči sa museli vyzbrojiť poriadnou dávkou trpezlivosti.

Ranná nehoda šiestich vozidiel v tuneli Sitina skomplikovala premávku. Tunel museli pre kolóny priebežne uzatvárať. K nehode došlo približne o siedmej hodine ráno v čase najväčšej dopravnej špičky. Po reťazovej havárií zostal v tuneli zablokovaný ľavý jazdný pruh v smere z Lamača do Petržalky. Niektoré autá zostali po nehode nepojazdné a musela pre ne prísť odťahová služba.

Po zrážke sa tvorili dlhé kolóny na všetkých príjazdových trasách v smere zo Záhoria do hlavného mesta. Dopravné servisy hlásili na diaľnici D2 v smere do Bratislavy až hodinovú kolónu. Tak isto boli plná aj stará cesta. Situácia sa upokojila okolo 9:15 dopoludnia. Pri nehode sa nikto nezranil.

Čo robiť v prípade nehody v tuneli?

Treba rozblikať vozidlo, obliecť si reflexnú vestu, ak je to možné, tak aj označiť vozidlo výstražným trojuholníkom. Jeden z účastníkov nehody by mal utekať do najbližšej SOS kabínky zatelefonovať operátorovi tunela. Ten ho už bude inštruovať ako má ďalej postupovať. V tuneloch funguje aj takzvaný tunelový rozhlas, kde operátori NDS dávajú vodičom pokyny podľa aktuálnej situácie a možného nebezpečenstva. V prípade mimoriadnych udalostí vie takisto pomôcť aj autorádio, cez ktoré sú vodiči rovnako informovaní. Na novších autách sa frekvencia naladí automaticky. Na starších typoch áut, kde sa frekvencia nenaladí sama, stačí sledovať tabuľu umiestnenú pred vjazdom do tunela.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy