Oblačno
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
FOTO: Snina sa zapíše do knihy rekordov. Živú stonožku tvorili tisícky detí
Zdielať na

FOTO: Snina sa zapíše do knihy rekordov. Živú stonožku tvorili tisícky detí

SNINA / Deti zo všetkých škôl v meste Snina urobili živú stonožku – či skôr niekoľko tisícnôžku. Zapojilo sa do nej totiž bezmála 2 400 detí, ktoré sa pokúsili o zápis do knihy rekordov.

Celé to spískala Hedviga Harvánková so synom Miškom a do stonožky zapojili deti takmer zo všetkých škôl v meste. Chceli sa pokúsiť o zápis do knihy rekordov. "Chceli sme, aby sa spojili všetky deti a čas spartakiády sa aspoň na chvíľu vrátil," povedala Hedviga Hamžíková Harvánková, autorka nápadu. 

Zo Sniny sa stalo svetové mesto. Žiaci totiž vytvorili najdlhšiu detskú pochodujúcu stonožku na svete. Komisár potvrdil zápis do Knihy slovenských rekordov, no dodal, že živá detská stonožka nebola ešte nikde inde na svete. O čosi podobné sa v roku 2010 pokúsili v Thajsku dospelí. Sninská stonožka merala bezmála 1 700 metrov. "Túto dĺžku vytvorilo 2 356 detí," povedal riaditeľ Mestského a osvetového strediska v Snine Daniel Andráško. 

"Latka rekordu je nastavená vysoko, takže je to výzva, kto by to chcel prekonať," povedal komisár Knihy slovenských rekordov Igor Svítok. 

Na Slovensku máme viacero rekordmanov. Jeden "zelený" sa podaril aj v Nízkych Tatrách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy