Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Slovenskí hasiči sa stali majstrami sveta
Zdielať na

Slovenskí hasiči sa stali majstrami sveta

BANSKÁ BYSTRICA / Slovenskí hasiči sa stali majstrami sveta v kráľovskej disciplíne hasičského športu - požiarny útok. Súťaž bola rozdelená na dve základne časti- mužskú a ženskú. Zlatú medailu sa v kráľovskej disciplíne podarilo získať aj ženám. Slovensko sa tento rok stalo hostiteľom 14. majstrovstiev sveta O trofeje bojovali Česi, Rusi, Ukrajinci, Kazachstanci, ale aj Mongoli, Nemci a prišli aj z Južnej Kórei.

Štrnásty ročník majstrovstiev sveta v hasičskom športe sa odštartovali na strednom Slovensku. Na súťaž sa dokopy prihlásilo 24 družstiev, ženských aj mužských. Slovenským hasičským reprezentantom sa podarilo zvíťaziť v najdôležitejšej, kráľovskej disciplíne. Stali sa majstrami sveta v požiarnom útoku už po tretíkrát. 

Dosiahli čas 25,24 sekundy, čím sa takmer na desatinu sekundy priblížili k svetovému rekordu (25,14 sekundy).

Naši slovenskí hasiči v zložení: Štefan Belko, Ján Šulek, Jaroslav Chalány, Ján Bodorík, Jakub Pavelka, Miroslav Šáry Zoltán Drága, tak predviedli unikátny výkon. 

Zlato získali aj ženy 

Ženské reprezentantky nezaháľali a v rovnakej kráľovskej disciplíne - požiarny útok získali zlato. Družstvo v zložení: Alžbeta Kalužníková, Erika Čupcová, Monika Kubová, Lenka Dominiková, Barbara Ďurčová, Anna Lavková, Jana Bednáriková, dosiahlo vynikajúci čas 25,30 sekundy. 

Atmosféra na štadióne SNP v Banskej Bystrici bola vynikajúca a našich športovcov povzbudzovalo množstvo nadšených divákov,čím prispeli k tomuto úžasnému výsledku.  

Pozrite si reportáž z prvého dňa majstrovstiev sveta v hasičskom  športe: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy