Jasno
10°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Polícia zadržala v Piešťanoch nelegálnych cudzincov
Zdielať na

Polícia zadržala v Piešťanoch nelegálnych cudzincov

PIEŠŤANY / Policajti zastavili blízkosti letiska v Piešťanoch autobus, v ktorom sa viezli štátni príslušníci z Ukrajiny, Srbska, Maďarska a Chorvátska. Svoju totožnosť nevedelo preukázať 20 osôb, preto ich policajti predviedli na oddelenie cudzineckej polície do Trnavy. Policajti odhalili 13 priestupkov na úseku cudzineckého režimu, tie boli riešené uložením blokovej pokuty.

Za neoprávnený pobyt bol jeden štátny príslušník Srbska administratívne vyhostený a bol mu uložený zákaz vstupu na územie Slovenskej republiky a všetkých členských štátov na dobu troch rokov a určenou sedem dňovou lehotou na vycestovanie.

V autobuse sa nachádzali aj štyria štátni príslušníci Ukrajiny, ktorí sa preukázali identifikačnými kartami Rumunska, čím vzniklo podozrenie, že predložené doklady majú znaky falšovania, respektíve pozmeňovania. Policajti ich odovzdali do rúk vyšetrovateľov.

O tento výsledok sa postarali policajti z oddelenia cudzineckej polície Trnava v súčinnosti s mobilnou jednotkou RHCP Bratislava, obvodného oddelenia PZ Piešťany a okresného dopravného inšpektorátu OR PZ Trnava.

Minulý rok v máji zastavili na hraničnom priechode dodávku, v ktorej sedeli cudzinci:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy