Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rušňovodič už zabrzdiť nedokázal. Dopravu na východe prerušila tragická udalosť
Zdielať na

Rušňovodič už zabrzdiť nedokázal. Dopravu na východe prerušila tragická udalosť

KOŠICE / Vo štvrtok krátko pred desiatou večer došlo v Košiciach k tragickej udalosti. Rýchlik železničnej spoločnosti Slovensko zrazil neznámeho muža. K zrážke došlo pod mostom na Hlinkovej ulici. Rušňovodič ho zbadal príliš neskoro a vlak už zabrzdiť nedokázal.

Muž po zrážke s vlakom utrpel devastačné poranenia, ktorým podľahol na mieste. Nateraz nie je jasné či išlo o nešťastnú nehodu alebo si muž sám siahol na život. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky.

Záchranári už mužovi pomôcť nedokázali, jeho zranenia boli nezlučiteľné so životom. Totožnosť nebohého muža polícia zatiaľ nepozná, nemal totiž pri sebe žiadne doklady. Na miesto privolali ohliadajúceho lekára, ktorý naradil vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu. "Bližšie okolnosti polícia vyšetruje a v danej veci začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. U rušňovodiča bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom," povedala policajná hovorkyňa v Košiciach Lenka Ivanová. 

Doprava na tomto úseku bola prerušená na niekoľko minút, vlaky následne jazdili po druhej koľaji. Nešťastná udalosť sa dotkla ôsmich vlakov, ktoré mali spolu meškanie viac ako 260 minút.

Vlaky mali meškanie aj na západe Slovenska.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy