Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V kauze uneseného Vietnamca je zbavených mlčanlivosti 44 osôb
Zdielať na

V kauze uneseného Vietnamca je zbavených mlčanlivosti 44 osôb

BRATISLAVA / Ministerka vnútra Denisa Saková vyhovela v kauze uneseného vietnamského funkcionára žiadosti vyšetrovateľa a zbavila mlčanlivosti všetky požadované osoby, v súčasnosti je teda zbavených mlčanlivosti 44 ľudí.

Ministerstvo tak orgánom činným v trestnom konaní poskytuje maximálnu súčinnosť. Nemecký denník Frankfurter Allgemeine Zeitung zverejnil správu, podľa ktorej nemeckí vyšetrovatelia už nepochybujú o tom, že na únos vietnamského podnikateľa Trinha Xuana Thanha bol použitý aj slovenský vládny špeciál.

Vietnamského podnikateľa podľa informácií nemeckých médií v lete minulého roka pravdepodobne uniesli z Nemecka do Vietnamu. V Nemecku žiadal o politický azyl, pričom v domovskej krajine čelil obvineniam z korupcie. Denník Frankfurter Allgemeine Zeitung napísal, že auto s únoscami podľa GPS súradníc parkovalo pri vládnom hoteli Bôrik v Bratislave.

Bolo to v čase, keď sa tam vtedajší minister vnútra Robert Kaliňák stretol s vietnamským ministrom. Slovenská strana tiež vietnamským partnerom požičala vládny špeciál na prepravu z Prahy do Bratislavy a z Bratislavy do Moskvy. To potvrdilo aj ministerstvo vnútra. Trinh Xuan Thanha vo Vietname odsúdili na dva doživotné tresty.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy