Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
NDS posunulo dátum opravy D1. Vodiči pripravte sa na obmedzenia od soboty
Zdielať na

NDS posunulo dátum opravy D1. Vodiči pripravte sa na obmedzenia od soboty

Zdroj: ISIFA

BRATISLAVA / Vodičov v hlavnom meste malo čakať od piatka dopravné obmedzenie na úseku diaľnice D1. NDS mala začať s opravou cesty v smere od Prístavného mosta po Lafranconi. Práce ale začnú až v sobotu 18. augusta a potrvajú takmer týždeň.

Národná diaľničná spoločnosť pred pár dňami oznámila začatie prác na D1 v Petržalke. Vodiči sa mali pripraviť od piatka 17. augusta na obmedzenie v smere od Prístavného mosta po Lafranconi. Termín ale presunuli o deň neskôr, a teda na sobotu 18. augusta. 

NDS začne úsek prerábať od soboty 5.00 hodiny ráno, vodiči ale s obmedzením musia počítať až do štvrtka 30. augusta, 6.00 hodiny ráno. 

Práce sa dotknú ľavého jazdného pruhu.  "Z toho dôvodu bude tento úsek uzatvorený a doprava bude presmerovaná na Einsteinovu ulicu," uviedla pre Hospodárske noviny hovorkyňa NDS Michaela Michalová.

Na diaľnici začnú s výmenou asfaltu v celej šírke jazdného pásu. Práce by sa podľa slov hovorkyne mali ukončiť 30. augusta. Diaľničiari plánujú opraviť aj kratšie úseky na D1,a  to v úseku Mierová ulica – Senecká cesta. Na diaľnici D2 taktiež prejde rekonštrukciou križovatka Pečňa v Petržalke. "Tieto menšie opravy sa budú vykonávať v septembri až v októbri počas víkendov," oznámila ďalej Michalová. 

Momentálne začali práce aj na D1 križovatka Triblavina:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy