Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Víkend bude ako stvorený na výlety, letné počasie nekončí
Zdielať na

Víkend bude ako stvorený na výlety, letné počasie nekončí

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Začala sa druhá polovica augusta, no nočné a na niektorých miestach ani denné, teploty tomu úplne nenasvedčujú. Napriek tomu, že sa noci predlžujú, stále sú mimoriadne teplé a dni až priam horúce. Nasledujúce dni nebudú výnimkou a tak si môžete robiť plány na víkendové aktivity.

Piatok bude slnečný, popoludní sa pri zväčšenej oblačnosti môžu miestami vyskytnúť prehánky, ale aj búrky. Denná teplota sa bude pohybovať od 25 stupňov Celzia na severe až po 32 stupňov Celzia na juhu.

"Sobota bude veľmi podobná, len zrážok by malo byť menej a denná teplota by mala byť vyššia. V noci očakávajte 18 až 12 stupňov Celzia, v dolinách a kotlinách okolo 10 stupňov. Cez deň bude od 26 stupňov na severe po 33 stupňov na juhu. V nedeľu by mal najmä sever nášho územia zasiahnuť rozpadávajúci sa studený front," uviedla meteorologička Najlepšieho počasia Mirka Jarošová. Tam bude počas dňa postupne zväčšená oblačnosť a miestami prehánky alebo búrky. Bude teda chladnejšie, od 23 stupňov do 27 stupňov Celzia. Na juhu sa front neprejaví, naďalej bude 28 až 33 stupňov Celzia. Vysoká bude aj nočná teplota, od 19 do 13 stupňov.
 
Teplota sa nebude znižovať ani na začiatku budúceho týždňa. Ak ste si teda nechali dovolenku na takmer posledné augustové dni, budete mať tiež horúco. Vyzerá to stále na slnko, občas sa vyskytne oblak a teploty sa budú pohybovať od 28 do 34 stupňov Celzia. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy