Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Veterná smršť zasiahla stredné Slovensko. Strecha vo vetre ničila všetko, čo jej stálo v ceste
Zdielať na

Veterná smršť zasiahla stredné Slovensko. Strecha vo vetre ničila všetko, čo jej stálo v ceste

HRONSKÁ DÚBRAVA / Obcou neďaleko Žiaru nad Hronom sa podvečer prehnala smršť. Silný vietor a dážď napáchal najviac škôd v časti Horná Dúbrava, kde bralo strechy. Plechovú strechu aj s drevenými trámami strhlo z budovy miestnej farmy a odhodilo ju o niekoľko metrov ďalej, kde trafila dom, zbúrala úle a poškodila aj detské ihrisko.

Veterná smršť sa prehnala dedinou pri Žiari nad Hronom. Silný vietor sprevádzal dážď, ktorý zobral strechu z neďalekej farmy a spôsobil nemalé škody. Šesťdesiatmetrovú dlhú plechovú strechu vytrhlo z budovy miestnej farmy aj s drevenými trámami. vzduchom letela desiatky metrov, počas toho ničila všetko čo sa jej dostalo do cesty. "Bola to smršť, ktorá prešla za päť minút," povedal jeden z obyvateľov. "Trámy lietali po celej dedine, leteli aj sto metrov odtiaľto," dodal ďalší z obyvateľov. 

Na vedľajšom rodinnom dome poškodili letiace plechy strechu, majiteľ má v záhrade zničené včelie úle a polámané má aj ovocné stromy. Na úrodu tak môžu zabudnúť. Ďalšia časť plechovej strechy dopadla na auto zaparkované pred ďalším z rodinných domov.

Silný dážď spôsobil problémy aj na R1. Zhruba v tom istom čase ako hasiči pomáhali v Hornej Dúbrave zasahovali ich kolegovia na R1 pri Zvolene. Na poriadne mokrej ceste dostalo šmyk auto, v ktorom sedela rodina s dvomi malými deťmi. Cestovali do Tatier na výlet, no po šmyku na vode skončili vo zvodidlách. Deti previezli na vyšetrenie do nemocnice. Našťastie všetko skončilo iba s ľahkými zraneniami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy