Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kúpalisková sezóna prináša nástrahy aj pre deti. Dievča (7) leží v umelom spánku v nemocnici
Zdielať na

Kúpalisková sezóna prináša nástrahy aj pre deti. Dievča (7) leží v umelom spánku v nemocnici

VYHNE / Vo Vyhniach pri Žiari nad Hronom v nedeľu večer zachraňovali 7-ročné dievča. V bazéne sa aj so sestrou spolu hrali, no dievča zrazu zmizlo pod vodou. Teraz leží v umelom spánku v banskobystrickej nemocnici.

Rodina so 4 malými deťmi trávila na kúpalisku vo Vyhniach voľný slnečný deň. Dve zo starších sestier vo veku 5 a 7 rokov sa spolu hrali v detskom bazéne, no zrejme v zápale hry sa dostali k takzvanej potápačskej komore, kde je 4 metrová hĺbka vody.

Podľa svedkov mladšia zo sestier vyliezla na ramená tej staršej a takto zišli po schodíkoch do vody. "Dievčatá odbehli, zrejme sa stratili z dohľadu rodičov,  mladšia vyliezla na chrbát staršej, potlačila ju do vody a pritopila sa," opisuje udalosti starosta obce, Vladimír Bevelaqua. 

​Trvalo to možno 10-15 sekúnd, dievčatko z vody rýchlo vytiahli. Na kúpalisku pri bazénoch bolo v tom čase 7 plavčíkov, okamžite začali s resuscitáciou. "Vďaka dievčine 11-ročnej, ktorá bola duchaprítomná a vytiahla 7-ročné dievča von a hneď sa robilo oživovanie, čo sa aj podarilo," dodáva starosta. 

Prileteli leteckí záchranári, dievča previezli do detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici. "Keď bola k nám privezená, bola v bezvedomí, pokračovali sme ďalej v resuscitačnej starostlivosti, aktuálne je uvedená do umelého spánku, v tomto umelom spánku bude minimálne ešte do zajtra, potom ju začneme postupne zobúdzať a uvidíme, ako sa bude mať," informoval Oliver Petrík z Detskej fakultnej nemocnici Banská Bystrica. 

Okolnosti nešťastia bude teraz preverovať aj polícia. K dispozícii majú aj kamerové záznamy, ktoré celý priebeh incidentu zachytili.

Pozrite si archívnu reportáž o tohtoročných testoch vody na kúpaliskách:  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy