Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Viete ako sa chrániť pred zlodejmi na kúpalisku? Polícia radí
Zdielať na

Viete ako sa chrániť pred zlodejmi na kúpalisku? Polícia radí

BRATISLAVA / V areály prírodných kúpalísk či bazénov sa v lete pohybuje cez deň viac ako tisícka ľudí. Návštevníci si užívajú slnko a vodu, no na svoje osobné veci poriadne nestriehnu. Stávajú sa tak obeťami zlodejov. Polícia preto upozorňuje ľudí, ako sa pred nimi chrániť.

"Počas vášho kúpania sa v bazéne alebo počas vašej návštevy v stánku s občerstvením, vám môžu páchatelia odcudziť rôzne veci, ako oblečenie, kľúče, peniaze, mobil, kreditnú kartu, fotoaparát, doklady alebo iné cennosti," upozornil policajný hovorca Michal Szeiff. 

Rady a odporúčania polície

Auto nie je výklad

"Skôr než opustíte svoje motorové vozidlo, skontrolujte, či je uzamknuté a zavrite všetky okná. Pri každom, aj krátkodobom opustení vozidla nenechávajte v ňom autorádio, GPS zariadenie, peniaze, mobil, kufrík, kabelku, doklady a iné cenné veci na viditeľných miestach," povedal Szeiff. V odkladacej skrinke vozidla podľa polície nie je vhodné nechávať doklady, rezervný kľúč alebo iné veci. V nočných hodinách sa odporúča parkovať pod osvetlením. 

Veľké sumy peňazí sú rizikom

Na kúpalisko polícia odporúča nebrať si zbytočné cennosti, platobné karty alebo veľké sumy peňazí. "Zoberte si so sebou len potrebnú výšku peňažnej hotovosti. Na voľne položené veci na deke má dohliadať jeden z vás. Využívajte možnosť odložiť si svoje osobné veci do skriniek alebo trezorov, ak objekt túto službu ponúka," zdôraznil. 

Vylúpiť či ukradnúť vám nemusia len auto

"Pri odstavení bicykla na ulici použite vždy bezpečnostný zámok a snažte sa bicykel pripútať k pevnému bodu ako stĺp, zábradlie alebo stojan. Ak ste v prítomnosti viacerých cyklistov, dajte prednosť fyzickej prítomnosti jedného z vás pri odstavených uzamknutých bicykloch. Zabezpečte si kvalitný kovový uzamykací systém. Cenné veci a vybavenie bicykla si vždy zoberte zo sebou," opísal Szeiff ako zabezpečiť bicykle. 

O bezpečnosť sa postarajú hliadky

Na bezpečnosť návštevníkov frekventovaných kúpalísk budú počas letných mesiacov dohliadať policajti, a to formou hliadkovej a obchôdzkovej služby hliadok poriadkovej polície. Na zvýšenú bezpečnosť návštevníkov kúpalísk budú policajti upozorňovať i formou letákov a plagátov s preventívnymi radami k uvedenej problematike prevencie kriminality, ktoré budú distribuované priamo na kúpaliská.

Pozrite si reportáž ako zachrániť dieťa v aute: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy