Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Víkend bude piatku podobný. Budúci týždeň opäť teplo
Zdielať na

Víkend bude piatku podobný. Budúci týždeň opäť teplo

BRATISLAVA / Piatok bol slnečný a teplý a žiadna meteorologická katastrofa nenastala, hoci je piatok trinásteho.

Počasie v severných okresoch Slovenska a na východe naďalej ovplyvňuje vypĺňajúca sa oblasť nízkeho tlaku so stredom v Pobaltí. Tá priniesla zväčšenú oblačnosť a ojedinelé prehánky napríklad na Kysuce, či Oravu. Teplota v piatok dosiahla do 28°C. Víkendové dni budú tomu piatkovému veľmi podobné.

Naďalej bude v severnej polovici zväčšená oblačnosť a prehánky, či občasný dážď, v južnej polovici polojasno a bez zrážok. "Denná maximálna teplota dosiahne od 20-22°c na severe p 27-29°C na juhu krajiny. Vietor od severozápadu do 25, v nárazoch okolo 50 km/h," informuje meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

Ďalší prázdninový týždeň prinesie ustálenejší charakter počasia, s prehánkami či občasným dažďom najmä v hornatých častiach Slovenska. V noci bude teplota klesať na 17 až 12°C, cez deň sa zdvihne na 24 až 30°C. Turisti sa môžu počas víkendu pripraviť na oblačnú oblohu a prehánky, vo výške 1 500 m bude okolo poludnia od 14 do 16°C a bude veterno.

"Letoviská v Európe ponúkajú horúce letné počasie. Či Jadran, alebo Bulharsko, či juh Turecka, ostrovy Grécka.... všade bude v tých najbližších dňoch slnečno a horúco," dodáva Jarošová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy