Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Pri páde zo stromu takmer prišiel o život starší pán
Zdielať na

Pri páde zo stromu takmer prišiel o život starší pán

Archívna reportáž

ZBOJ / 80-ročný muž z obce Zboj spadol tak nešťastne z čerešne, že po páde na zem prestal dýchať. Nebyť chlapov z horskej služby, zrejme by tento pád neprežil. Horskí záchranári pri ňom boli do dvoch minút a snažili sa ho oživovať až do príchodu sanitky. Na miesto priletel aj vrtuľník.

80-ročný Ján spadol z čerešne tak nešťastne, že po páde prestal dýchať. Svedkovia hovoria, že keď spadol na zem, zostal v bezvedomí a nejavil známky života. V obci Zboj sídlia aj záchranári horskej služby. Tí boli na mieste ako prví. Vasiľ Semjon z Horskej záchrannej služby v Poloninách hovorí: "Po našom príchode muž nejavil známky života, nedýchal preto začali s okamžitou resuscitáciou."

Záchranári Horskej záchrannej služby muža oživovali niekoľko minút až do príchodu sanitky. "Podarilo sa nám obnoviť jeho základné životné funkcie," hovorí Vasiľ Semjon. Ďalšie odborné vyšetrenia už mužovi poskytol privolaný lekár. 80-ročného Jána potom transportovali na najbližšiu voľnú plochu, kde by mohol pristáť vrtuľník.

Pád zo stromu hrozil aj paraglajdistke, ktorú zachraňovali hasiči:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy