Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pri nehode zasahovali dva vrtuľníky. Na vine mohla byť poškodená značka STOP
Zdielať na

Pri nehode zasahovali dva vrtuľníky. Na vine mohla byť poškodená značka STOP

DUNAJSKÁ STREDA / Vážna dopravná nehoda sa odohrala pri obci Rohovce, kde sa zrazila dodávka s osobným automobilom. Medzi viacerými ťažko zranenými bolo aj 8-ročné dieťa.

Hasiči z Dunajskej Stredy a Šamorína zasahovali pri vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala v katastri obce Rohovce, okres Dunajská Streda, v smere na Kyselicu. Pri vážnej nehode sa zranilo sedem ľudí, z toho štyria ťažko. 

V dodávke bola trojčlenná posádka, rovnaký počet aj v osobnom aute. V okamihu zrážky stála pri krajnici aj chodkyňa na zastávke. "Žena čakala na autobusový spoj. Následkom dopravnej nehody bola zrazená jedným z automobilov," uviedol Tibor Čandal , riaditeľ OR HaZZ v Dunajskej Strede. 

Hasiči do príchodu piatich záchranárskych posádok a dvoch vrtuľníkov leteckej záchrannej služby poskytli siedmym zraneným osobám prvú pomoc. Najhoršie na tom bola vodička osobného auta a osemročné dievčatko. Nevyhnutná bola resuscitácia. "S poraneniami viacerých častí tela bolo dievčatko v stabilizovanom stave letecky prevezené do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Bratislava – Kramáre. Druhá posádka z Nitry si po prílete k miestu dopravnej nehody prevzala do svojej starostlivosti 30-ročnú vodičku, ktorá už bola z auta vyslobodená a u ktorej bolo nutné zahájiť okamžitú resuscitáciu," uviedla Zuzana Hopjaková. hovorkyňa ATE. S vážnym poranením hlavy a hrudníka bola vodička v kritickom stave letecky prevezená taktiež do bratislavskej nemocnice na Kramároch. "Pacientka v súčasnosti absolvuje sériu vyšetrení, ktoré preukážu rozsah zranení," telefonicky informovala Eva Kliská, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave. 

Chodkyňa (55), ktorú vozidlo po zrážke zmietlo z cesty utrpela otvorenú zlomeninu nohy, ktorá si vyžiada operáciu. Vo Forde Tranzit sa zranil 35-ročný vodič a dve spolujazdkyňe, ktoré boli po nehode v bezvedomí. "Záchranári po ošetrení previezli zranených do nemocníc v Bratislave a v Dunajskej Strede," uviedla Alena Krčová, hovorkyňa OR ZZS SR. 

"Príčinou nehody bolo pravdepodobne nedanie prednosti v jazde zo strany vodičky z auta Citroën C3. Presne okolnosti a príčiny nehody budú predmetom ďalšieho policajného vyšetrovania," informovala Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ, Trnava. Podľa vodičov je ale práve na tomto úseku každý rok okolo 6 havárií. Vodiči údajne nerešpektujú stopku. Do jednej zo značky STOP niekto vystrieľal náboje a tým pádom značku otočilo na druhú stranu, ktorú vodiči nevidia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy