Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Odpočívadlo plné mäsa
Zdielať na

Odpočívadlo plné mäsa

Archívna reportáž

PIEŠŤANY / Kuriózna dopravná nehoda sa stala v stredu podvečer na diaľničnom odpočívadle pri Piešťanoch. Prevrátil sa tam poľský kamión, ktorý bol plne naložený hovädzím mäsom. Odstránenie následkov kolízie trvalo do neskorých večerných hodín.

Kamión smeroval z Poľska do Talianska, no jeho jazda sa skončila už na diaľnici pri Piešťanoch. Poľský šofér až príliš prudko odbočil na odpočívadlo a plne naložený kolos sa stal razom neovládateľný. Veliteľ zásahu z HaZZ Piešťany Martin Piškula hovorí: "Po príchode na miesto bolo zistené, že kamión, ktorý prevážal mäso, je na boku a uniká z neho nafta."

V kamióne viselo na hákoch 17 ton hovädzích stehien. Ťažký náklad po páde na bok prerazil stenu návesu. Kamionista bol našťastie pripútaný a zo zdemolovanej kabíny vyšiel po svojich a bez zranenia. Takto opísal chvíle pred prevrátením: "Bol som prinútený zísť na odpočívadlo, aby som nenabúral do osobného auta. Jednoducho som sem zatočil a všetko na tých hákoch bolo rozkývané a rozkývalo sa to ešte viac a položilo ma to.“

Martin Piškula dodáva: "Z kamióna vytekala nafta, ktorá bola ohraničená sorbentom." Najviac práce však predstavovalo tristo kusov asi 60 kilových stehien. Sedem chlapov malo na niekoľko hodín čo robiť. Jozef Michalica z SOS odťahovej služby v Piešťanoch hovorí: "V prvom rade musíme preložiť náklad, čakáme na náves s chladiacim zariadením, aby sa mäso nepokazilo." Následky po nehode kamióna napokon odstránili až o 23. hodine.

Mäso môže v lete spôsobiť aj úplne iné problémy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy