Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Mali by tam ťažiť štrk, podľa bývalého zamestnanca ide skôr o skládku odpadu
Zdielať na

Mali by tam ťažiť štrk, podľa bývalého zamestnanca ide skôr o skládku odpadu

KOTEŠOVÁ / V Kotešovej (okres Bytča) je medzi stromami ukryté štrkovisko, na ktorom by sa mala robiť ťažba. Miestni sa ale obávajú toho, že spoločnosť, ktorá štrkovisko prevádzkuje, si z neho urobila skládku odpadu.

"Toto sa deje u nás na Slovensku, obrovské množstvo asfaltu zahrabané, sú tu dva sudy plné oleja a zajtra už budú zahrabané," povedal oznamovateľ, Ján Fulier. Obyvatelia Kotešovej sú presvedčení o tom, že sa na skládku vyváža aj nebezpečný odpad.

Ján na skládke pracoval ako živnostník, odišiel len preto, že sa už podľa vlastných slov nedokázal pozerať na to, čo všetko sa do areálu dováža. "Malo by sa to recyklovať, ale nemá to čo robiť na skládke. Príde auto a okamžite to bagrista zahrabáva," pokračuje Fulier. Neďaleko skládky je malá vodná nádrž Šurabka, v kaprovom lovnom revíri je okrem kapra aj šťuka a zubáč.

"Keby sa to dostalo do spodných vôd, tak ryby sú otrávené hneď," obáva sa Roman Slanička z rybárskej stráže. Miestni už podali trestné oznámenie a aj podnet na inšpekciu životného prostredia. "Polícia začala preverovanie vo veci podozrenia z environmentálnej trestnej činnosti," potvrdila policajná hovorkyňa Jana Balogová. 

Pozrite si archívnu reportáž o probléme horiacej skládky: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy