Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Chlapec (8) udieral palicou po predmete, ktorý našiel v lese. Neskôr zistili, že to bol funkčný granát
Zdielať na

Chlapec (8) udieral palicou po predmete, ktorý našiel v lese. Neskôr zistili, že to bol funkčný granát

PICHNE / Osemročný chlapec na lesnej ceste narazil na muníciu. Nevedel o čo ide a po granáte udieral palicou. Spolu s ním bol v lese starší muž. Keď to zbadal, z miesta okamžite odišli a zalarmovali políciu. Granát, s ktorým sa chlapec pohrával, bol plne funkčný.

Päťdesiatdvaročný muž našiel muníciu hneď za domom. O náleze okamžite informoval políciu. Muž sa do lesa vybral na hríby spolu s osemročným chlapcom. Práve ten muníciu objavil ako prvý. "Muž mu hovorí, ty nehľadaj hlúposti, hľadaj hríby. On zobral palicu a po tom bil, ten chlapec osemročný. Ešte šťastie, že poistku neodtrhlo, jak on palicou bil, bolo by ich zabilo obidvoch," povedala manželka nálezcu Ľubica. 

"Na miesto nálezu boli okamžite privolaní krajskí pyrotechnici, ktorí určili, že ide o ručný granát F1 z vojnového obdobia," povedala policajná hovorkyňa v Prešove Jana Migaľová. Dvojica nálezcov mala ozaj šťastie. Podľa polície bol totiž nájdený granát plne funkčný a mohol vybuchnúť.

Krajský pyrotechnik muníciu prevzal na zneškodnenie. Granát bude následne zneškodnený vo vojenskom výcvikovom priestore.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy