Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Loyka: Čarnogurský je netvor a boľševická sviňa
Zdielať na

Loyka: Čarnogurský je netvor a boľševická sviňa

Kontroverzný podnikateľ chcel podľa polície pomocou falošných dokumentov previesť peniaze zo zablokovaného účtu jedného z ľudí doživotne odsúdených za vraždy v prípade skrachovanej Devín banky. <b>Pozrite si VIDEA ako častuje podnikateľ Loyka Čarnogurského</b>

Podnikateľ Tobiáš Loyka ostáva naďalej vo vyšetrovacej väzbe pre podozrenie z podvodu a falšovania listiny. Rozhodol o tom dnes popradský okresný súd. Podnikateľovi, ktorý je podozrivý aj z objednávky štyroch vrážd, súd väzbu predĺžil do 14. marca budúceho roku, informoval ČTK hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák. 


    

"Súd zamietol Loykovu žiadosť na prepustenie a neprijal ani sľub, že bude viesť bezúhonný život," uviedol Drimák.

Loyka je vo väzbe od 17. júna. Kontroverzný podnikateľ chcel podľa polície pomocou falošných dokumentov previesť peniaze zo zablokovaného účtu jedného z ľudí doživotne odsúdených za vraždy v prípade skrachovanej Devín banky. Podľa polície malo ísť o 62.000 eur (asi 2,1 milióna Sk).
    

Loyka bol vo väzbe už aj od roku 2005 do februára tohto roku pre podozrenie z objednania štyroch vrážd. Údajne plánoval vraždy právničky Gabriely Matuškovej, podnikateľa Branislava Prieložného a aj dvoch príslušníkov Slovenskej informačnej služby.
    

Vraždami vraj chcel Loyka zabrániť vyhláseniu konkurzu na firmu Rašelina Quido, ktorá mu kedysi patrila. Časť tejto väzby Ústavný súd pred časom označil za protiústavnú.

Zdielať na

Najčítanejšie správy