Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zbaviť sa muža tyrana nie je ľahké
Zdielať na

Zbaviť sa muža tyrana nie je ľahké

Mnoho žien na Slovensku trpí za dverami svojho bytu násilníckych manželov. Zbaviť sa ich a dostať do väzenie stále nie je jednoduché. <b>VIDEO: výpovede týraných dievčat</b>

Na Slovensku stále platí, že mnoho žien za dverami svojho domu trpí domácim násilím. Veľa z nich často nenaberie odvahu, aby svojho muža- tyrana, udali polícii.

V podstate sa niet ani čomu čudovať, veď na Slovensku ženám stále nikto nezaručí, že takýto človek poputuje rovno z vyšetrovacej väzby do väzenia, kde si má odpykať zaslúžený trest.

Takýto prípad sa stal nedávno aj rodine z južného Slovenska. Roky znášali fyzické a psychické utrpenie, bitky a vyhrážky zo strany otca - alkoholika. Matka troch detí napokon nazbierala odvahu a svojho manžela udala.

Stalo sa tak vlani vo februári. Okamžite ho vzali do väzby. Prvostupňový súd ho v septembri tohto roka odsúdil na trinásť a pol roka.

Rozsudok však nenadobudol právoplatnosť, tyranský otec sa voči nemu odvolal. Po 16 mesiacoch za mrežami je opäť na slobode. Uplynula totiž doba, počas ktorej ho pred vynesením definitívneho rozsudku mohli držať vo väzbe.

Napriek tomu, že do spoločného bytu nemá prístup, rodina má strach. Polícia ho opätovne do väzby vziať nemôže  a tak zostáva len dúfať, že si svoj trest odpyká. Súd vytýčil najbližšie pojednávanie na začiatok decembra.

Zdielať na

Najčítanejšie správy