Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Komunisti považujú 17. november 1989 za politický prevrat
Zdielať na

Komunisti považujú 17. november 1989 za politický prevrat

Zdroj: SITA/Tomáš Benedikovič/ilustračné

"Nežná revolúcia" a udalosti po nej boli podľa KSS namierené proti občanovi.

Komunisti stále považujú udalosti zo 17. novembra 1989 za politický prevrat. Komunistická strana Slovenska v dnešnom vyhlásení uviedla, že udalosti, nazývané ako nežná revolúcia, chápe ako rafinovaný a veľmi dôsledne pripravený podvod.

KSS nepriznáva zločinnosť komunizmu, čo zakotvuje aj zákon. Naopak, tvrdí: "politický systém v Československu do roku 1989 bol systémom orientovaným na človeka a niet v dejinách obdobia, ktoré by sa vyznačovalo takým stupňom dosiahnutia sociálnej spravodlivosti, ako to bolo do konca osemdesiatych rokov". Zmeny boli podľa komunistov nevyhnutné, avšak v rámci vtedajšieho socialistického zriadenia.

"Nežná revolúcia" a udalosti po nej boli podľa KSS namierené proti občanovi. "Výsledkom spoločensko-politických zmien bola kriminálna privatizácia, primitívne rozkradnutie štátneho majetku a zadlženie celej spoločnosti voči zahraničiu. Došlo k totálnej likvidácii priemyselnej a poľnohospodárskej štruktúry hospodárstva krajiny. Občan prišiel takmer o všetky výdobytky povojnového vývoja. Dnes platí za všetko - za vzdelanie za zdravie. Sociálny systém je totálne zdevastovaný, ohrozené sú starobné dôchodky. Dlhodobo pretrváva vysoká miera nezamestnanosti. Kriminalita, narkománia a egoizmus sú bežným javom dnešnej spoločnosti."

Socializmus bol pre ľudí najlepším modelom, myslí si nasledovníčka komunistickej strany, ktorá mala v socializme ako jediná strana v štáte ústavou zakotvenú jedinečnú moc.

Zdielať na

Najčítanejšie správy