Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Firmy budú musieť od 1. mája uvádzať základnú zložku mzdy v každom pracovnom inzeráte
Zdielať na

Firmy budú musieť od 1. mája uvádzať základnú zložku mzdy v každom pracovnom inzeráte

BRATISLAVA / Firmy budú musieť od 1. mája uvádzať základnú zložku mzdy v každom pracovnom inzeráte. Ministerstvo práce si novelu zákona pochvaľuje. Niektorí odborníci však upozorňujú, že môžu nastať určité problémy. No a Únia zamestnávateľov dokonca hovorí o populizme.

Minister Richter vníma novelu pozitívne. Nové pravidlá sa netýkajú sektora verejnej správy, kde sa uplatňujú tabuľkové tarify, ani práce v zahraničí.
"Zatiaľ sa nestalo, že by sa niekto bol sťažoval, že ak sa dočítal nejaký inzerát, alebo videl bilboard, že keď prejavil záujem, mu boli ponúkali inú mzdu, ako garantovali na tom inzeráte," povedal minister práce sociálnych a rodiny Ján Richter. 

Už predtým chceli povinné zverejňovanie platov v inzerátoch presadiť opoziční poslanci Beblavý a Mihál. Koaličná väčšina im to zamietla, po čase sa však nimi výrazne inšpirovala a odhlasovala svoj zákon. Beblavý napriek tomu hovorí o jednoznačnom pluse. "Ten zákon prinesie slovenskému trhu práce lepšie podmienky. A najmä zamestnancom prinesie silnejšie postavenie pri vyjednávaní miezd, pretože budú vedieť, na čom sú," uviedol poslanec Miroslav Beblavý. 

Zamestnávateľom však nie je presne prikázané, či majú uvádzať hodinovú, týždňovú, alebo mesačnú základnú zložku mzdy. A z toho môžu vyplývať komplikácie. "Tam bude záležať na tom, aký typ základnej mzdy si zvolí zamestnávateľ. To môže priniesť veľký zmätok hlavne pre ľudí, ktorí si to nevedia veľmi dobre vyrátať," informuje výkonná riaditeľka Profesia.sk Ivana Molnárová. 

Republiková únia zamestnávateľov považuje nové opatrenie za populistické. "Uvedený zákon má potenciál priniesť iba zbytočné sklamania a nedorozumenia v komunikácii medzi uchádzačmi a zamestnávateľom," myslí si tajomník RÚZ Martin Hošták.  Vo všeobecnosti je však zlé to, že sa na Slovensku nejako výrazne nedvíha finančná gramotnosť.

"Ľudia stále nevedia, čo je to čistý plat, hrubý plat, nevedia koľko majú odvodové povinnosti zamestnávatelia. A to napriek tomu, že tu už prebehlo množstvo kampaní ako napríklad čítať výplatnú pásku," hovorí Martin Menšík, marketingový riaditeľ Profesia.sk. Za nedodržiavanie nového zákona bude hroziť sankcia, a to až do výšky 33 193 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy