Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Opitý dedko v centre mesta s vnúčikom na rukách. Strach malo dieťa aj okoloidúci
Zdielať na

Opitý dedko v centre mesta s vnúčikom na rukách. Strach malo dieťa aj okoloidúci

PRIEVIDZA / V nasledujúcom článku nájdete zábery z centra Prievidze, ktoré nahnevali aj skúsených mestských policajtov. Tí nasnímali staršieho muža na prechádzke so svojim 3-ročným vnukom. Starý otec sa opil a ledva stál na nohách. S chlapčekom v náručí niekoľkokrát spadol na zem.

Starý otec išiel s vnukom na prechádzku. Odchádzal triezvy. Neskôr sa všetko zmenilo. Prievidzským mestským policajtom sa naskytol pohľad na potácajúceho sa muža. Po námestí chodil s malým dieťaťom v náručí. Na jeho nevhodné správanie ich upozornil okoloidúci. "V centre Prievidze videl opitého muža s malým dieťaťom, ktorý s ním padal na zem," potvrdil Vít Zajac z preventívnej mestskej polície v Prievidzi.

​Ľudia ktorí ho videli mu dieťa na chvíľu vzali. Báli sa o jeho bezpečnosť. Muž im ho však po chvíli doslova vytrhol z rúk. "Opakovane sa snažil to dieťa brať na ruky, chlapec s ním nechcel byť a utekal od neho," dodáva Zajac. "Treba sa rozhodnúť, či idem strážiť dieťa, alebo idem piť, lebo už aj pri tých slabších stupňoch opilosti prichádza k strate pozornosti a k oslabeniu úsudkových schopností," vysvetľuje psychiatrička Darina Hrabovská.

Muž mal problémy aby sa udržal na nohách. Vždy keď vzal do náručia svojho 3-ročného vnuka všetci tŕpli, aby mu nespadol. "Bolo veľkým šťastím, že pri tých opakovaných pádoch sa chlapcovi nič nestalo a neutrpel žiadne poranenia. Aj keď na tých záberoch bolo vidno, že to mohlo dopadnúť oveľa horšie," popisuje Zajac.

Nešťastiu svojim rýchlym zásahom zabránili mestskí policajti. Tí dieťa mužovi vzali.

V1: Správanie starého otca šokovalo aj mestských policajtov, ktorí na mieste zasahovali. "Bolo vidieť, že mal dosť vypité, bola s ním dosť ťažká komunikácia. Ten 3-ročný chlapček, ktorý bol s ním veľmi plakal, utekal pred ním, schovával sa. Dá sa povedať, že kričal, že nechce ísť s dedkom nikam, že s ním nikam nepôjde," potvrdil aj Pavol Šmelko z mestskej polície v Prievidzi.

Jedna hliadka zostala s chlapčekom, druhá išla pre jeho mamu. "Mama vystúpila z vozidla a bola nahnevaná na otca, aj mu pred nami vynadala, že čo si to dovolil s takýmto malým 3-ročným dieťaťom sa takto opiť," dodáva Šmelko.

Podľa psychiatričky si chlapček tento zážitok môže zapamätať do konca života. "Už v tých 3 rokoch si dieťa to, čo na neho silno zapôsobí, pamätá. Bohužiaľ, si pamätá aj veci, ktoré sú negatívne, alebo spojené so strachom," tvrdí Hrabovská. "Je naozaj zázrakom, že mu neublížil, že chlapček nemal žiadne vážnejšie zranenie. Je šťastím, že to dopadlo tak, ako to dopadlo," potvrdil Šmelko.

Alkoholu sa nebránia ani niektorí vodiči, ich konanie máva aj takéto následky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy