Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Čižnár podpísal vznik medzinárodného tímu, ktorý bude pracovať na objasnení vraždy Jána Kuciaka
Zdielať na

Čižnár podpísal vznik medzinárodného tímu, ktorý bude pracovať na objasnení vraždy Jána Kuciaka

HAAG / Generálny prokurátor Jaromír Čižnár podpísal v Haagu s partnermi vznik medzinárodného vyšetrovacieho tímu, ktorý bude pracovať na objasnení vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Čižnár podpísal dohodu so zástupcami justičných orgánov Talianska, zástupcami Eurojustu a Europolu.

"Dnes popoludní po veľmi intenzívnych rokovania a viacerých koordinačných stretnutiach medzi zástupcami justičných orgánov Slovenskej republiky, Talianskej republiky, zástupcami EUROJUSTU a EUROPOLU, bola podpísaná Dohoda o vytvorení spoločného  vyšetrovacieho tímu v trestnej veci poškodených Jána K. a spol.," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

"Podpísanie dohody považujem za mimoriadne dôležité, pretože dohoda bude slúžiť ako základná báza pre výmenu a získavanie poznatkov a informácií vedúcich k objasneniu skutku a zisteniu jeho páchateľa (páchateľov)," informoval generálny prokurátor Jaromír Čižnár.

Podľa prezidenta EUROJUSTU a národného člena Slovenskej republiky v EUROJUSTE Ladislava Hamrana, "EUROJUST aktívne participoval na vytvorení spoločného vyšetrovacieho tímu. EUROJUST je i naďalej pripravený intenzívne pomáhať prokurátorom oboch krajín pri objasnení tohto závažného a odsúdeniahodného trestného činu” spresnil Ladislav Hamran.

Po vražde Jána Kuciaka sa spojil aj tím novinárov, ktorý pokračuje v práci, ktorú nedokončil zavraždený novinár. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy