Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Plošina padla na cestu aj s robotníkom. Na miesto prišli všetky záchranné zložky
Zdielať na

Plošina padla na cestu aj s robotníkom. Na miesto prišli všetky záchranné zložky

HUMENNÉ / V utorok dopoludnia padla na frekventovanú cestu v Humennom plošina, na ktorej bol aj robotník. Auto s plošinou podľa informácií TV JOJ patrí k technickým službám mesta. Na mieste sa nachádzali záchranné zložky.

Plošina, na ktorej stál robotník padla na frekventovanú cestu dopoludnia. Na miesto prišli záchranári, polícia, kriminalisti, ale aj hasiči. Policajti daný úsek cesty uzatvorili a označili policajnou páskou.

Hydraulická plošina spadla na cestu pred jednou z križovatiek v centre mesta. V niekoľko metrovej výške na nej stál 25-ročný zamestnanec technických služieb, ktorý tam podľa slov svedkov orezával konáre stromu. Pri páde utrpel vážne zranenia a záchranári ho previezli na chirurgické oddelenie do nemocnice v Humennom. "Jednotka bola privolaná k nehode pracovnej plošiny. Príslušníci poskytli zranenej osobe prvú pomoc až do príchodu záchranárov," uviedol veliteľ hasičského zásahu Peter Bazár.

Podľa vyjadrenia vedenia mesta, na plošine pracoval zamestnanec, ktorý bol vyškolený na pilčícke práce aj na obsluhu zdvíhacieho zariadenia a vozidlo malo všetky revízie v poriadku.

Vodička Oľga v tom čase, kedy plošina spadla, sedela v aute, ktoré čakalo pred križovatkou na červenú. Chýbali centimetre a ťažké rameno by skončilo rovno na jej vozidle. "Čakali sme, lebo sme mali červenú a oni tu orezávali, tak sme pozerali. Toto bolo šťastie, že nie na nás," uviedla Oľga.

Obyvatelia mesta tvrdia, že príčinou podľa nich môže byť aj slabý materiál. "Veď tá Avia musí mať 40 rokov, keď nie viac," uviedol jeden z Humenčanov. Podľa polície spadla plošina z doposiaľ nezistených príčin. Na mieste udalosti boli aj pracovníci Inšpektorátu práce a experti z Kriminalistického a expertízneho ústavu policajného zboru. "Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ublíženie na zdraví," uviedol policajný hovorca v Prešove Daniel Džobanik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy