Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Policajti si posvietili na autá aj motorkárov v chránených oblastiach
Zdielať na

Policajti si posvietili na autá aj motorkárov v chránených oblastiach

MALÉ KARPATY / Policajti pomáhajú a chránia nielen obyvateľov, ale aj živočíchy a prírodu celkovo. Uplynulý víkend je toho dôkazom. V oblasti Malých Karpát odhalili niekoľko trestných činov.

Davy ľudí sa na Slovensku vybrali pokochať jarnou prírodou, ale nie všetci dodržiavali zákon. 16 policajtov, traja pracovníci lesov a traja zo štátnej ochrany, sa počas soboty a nedele zamerali na časť v Chránenej krajinnej oblasti Malé Karpaty, v Trnavskom kraji.

"Policajti v spolupráci s pracovníkmi Lesov slovenskej republiky a štátnej ochrany prírody a za pomoci vrtuľníka ministerstva SR, odhalili 10 trestných činov," potvrdila Martina Kredatusová, hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Problém niektorých ľudí bol ten, že jazdili v chránenej krajinnej oblasti. Policajti sa v tejto časti zamerali na dodržiavanie zákona o ochrane prírody a krajiny a zákona o lesoch. Niektorí vodiči ignorovali tabule s označením Chránená krajinná oblasť a dopravné značky zakazujúce vjazd všetkých motorových vozidiel.

Sedem vodičov na autách a traja motorkári na krosových motocykloch ignorovali zákazy a pohybovali sa po lesných cestách. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin porušovania ochrany rastlín a živočíchov. V prípade obvinenia a preukázania viny, im za tento skutok hrozí väzenie až na jeden rok.

Ochranári spolupracujú nielen pri pomáhaní pri prešľapoch, ale aj pri záchrane vzácnych zvierat:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy