Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Bitka v osade medzi znepriatelenými skupinami. Rinčalo sklo a zasahovať museli policajti
Zdielať na

Bitka v osade medzi znepriatelenými skupinami. Rinčalo sklo a zasahovať museli policajti

PEČOVSKÁ NOVÁ VES / Príslušníci pohotovostnej motorizovanej jednotky zasahovali včera večer v Pečovskej Novej Vsi neďaleko Sabinova. Rozzúrený dav desiatok ľudí podľa svedkov vzal do rúk palice aj kovové tyče a ničil autá zaparkované pred bytovkou v miestnej rómskej osade.

Obrovskú spúšť po sebe nechala partia rozhnevaných ľudí. Dve osobné autá porozbíjali zo všetkých strán. Všetky okná rozbili na márne kúsky. "S kolíkmi, so železami. Všetko možné. Akoby sme im niečo robili tým cigáňom, ale nič," tvrdí majiteľ poškodeného auta, ktorý dodal, že to bola obrovská skupina útočníkov: "Bolo ich asi 80 a my sme boli traja bratia." "Začali búchať po autách a púšťali sa do bitky so synmi," potvrdila matka poškodeného a obyvateľka osady.

Situácia sa upokojila až po príchode policajtov. Zadržali šiestich ľudí a predviedli ich na policajné oddelenie. Na výsluchu skončili aj majitelia dvoch poškodených áut. "Začali sa so synmi biť a rozbíjali im autá," tvrdí matka poškodených synov. "Všetkých predviedli na policajné oddelenie v Sabinove. Ale my to nechceme nechať len tak, nech idú za toto do basy, " hovorí rozhnevaný majiteľ. "Šiesti ľudia boli po vypočutí a prepustení na slobodu. Polícia začala v tomto prípade trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci," potvrdil hovorca KR PZ v Prešove, Daniel Džobanik.

"Rozbíjali okná, búchali po kapotách, všetko možné a potom utekali a chceli sa byť. Až do domu za nami išli," popisuje situáciu v osade poškodený majiteľ. Jeho matka si myslí, že dôvodom bola závisť: "Oni sa hnevajú, že synovia majú také autá."

Čo je skutočným dôvodom sporu, ktorý sa skončil až takýmto útokom a ničením majetku, o tom mali miestni hneď niekoľko verzií. "Oni sa pohnevali o autách, že moji synovia majú také parádne vozidlá," myslí si matka a jej syn dodáva, že nerozumie, prečo ich napadli: "My nerobíme nikomu nič, na nás sa hnevajú, že máme autá a iné veci, že ako si žijeme. Akoby aj oni tak nemohli žiť. Veď aj niektorí z nich sú bohatí - robia úžerníctvo v osadách," tvrdí majiteľ auta.

Výška škody bola predbežne vyčíslená na 1200 eur. Škodu si odniesli našťastie iba zničené plechy. Útok dvoch znepriatelených skupín žijúcich blízko seba sa skončil našťastie bez zranení, ale matka poškodených si myslí, že sa to v budúcnosti môže skončiť aj horšie: "Však tu ešte môžu niekoho zabiť."

​Aj v Jaklovciach musela zasahovať polícia potom ako na seba obyvatelia osady vytiahli motorové píly, pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy