Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ministerka v bývalom pracovnom tábore
Zdielať na

Ministerka v bývalom pracovnom tábore

Archívna reportáž

SEREĎ / Ministerka kultúry už začala úradovať aj v teréne. Vo štvrtok navštívila múzeum holokaustu v Seredi. Okrem rokovania vlády na východnom Slovensku tak ide o jednu z jej prvých pracovných ciest.

Múzeum holokaustu v Seredi je jedno z prvých miest, kam chcela ministerka po nástupe do funkcie prísť. "Ja som hneď v začiatku hovorila, že určite sa budem snažiť dokončiť 3 veľké investičné akcie, jedna z nich je práve toto múzeum v Seredi tak som si povedala, že patrí sa prísť sem," hovorí ministerka Ľubica Laššáková. Ministerka sa v utorok plánuje stretnúť so signatármi výzvy na jej odstúpenie.

Celkové náklady sa vyšplhali na 7,5 milióna eur. Múzeum holokaustu je otvorené už viac ako dva roky, ešte stále však pokračujú práce na rekonštrukcii
ďalších dvoch budov a práve aj na tie sa prišla ministerka pozrieť. "Riešime teraz budovu číslo 3, ktorá je venovaná životu v sereďskom tábore," hovorí Pavol Mešťan, riaditeľ Múzea židovskej kultúry. Tretí blok bude sprístupnený verejnosti 9. septembra v deň obetí holokaustu.

Pozrite si reportáž z otvorenia múzea holokaustu v Seredi:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy