Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Bratislave sa dymilo zo strechy. Budovu univerzity museli evakuovať
Zdielať na

V Bratislave sa dymilo zo strechy. Budovu univerzity museli evakuovať

BRATISLAVA / Poplach v jednej z budov Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Stovky ľudí, ktorí sa ráno nachádzali v priestoroch na Kollárovom námestí museli evakuovať. Prvotné informácie hovorili, že horí budova fakulty.

Viac než dve desiatky hasičov zasahovali ráno pred deviatou, na Fakulte chemickej a potravinárskej technológie v Bratislave.

Privolaní boli k požiaru strechy. Vzhľadom k tomu, že v budove sa nachádzajú aj rôzne chemické látky, z jej priestorov museli z bezpečnostných dôvodov evakuovať približne dve stovky študentov a zamestnancov. Pred približne piatimi rokmi v budove už raz horelo. Preto dnes mali niektorí z nich strach, že ide opäť o väčši požiar.
Na mieste boli aj hasiči z protichemickej jednotky. Obavy študentov sa našťastie nepotvrdili.

Žiadne nebezpečné látky neboli namerané. Podarilo sa zistiť, že išlo o bežný prevádzkový stav, počas ktorého prišlo k odsatiu dymu digestorom z laboratória na strechu budovy. Podozrenie na požiar sa teda nepotvrdilo: "V laboratóriách fakulty došlo pri výskume len k väčšiemu zadymeniu, ktoré digestor odsal cez strechu von z budovy. Išlo o laboratóriá anorganickej technológie, kde sa vedci venujú vývoju nových kovových materiálov. Výučba i ďalšia pracovná činnosť na fakulte hneď po obhliadke budovy hasičmi riadne pokračovala," píše sa vo vyjadrení Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. 

Hasičské jednotky vykonali prieskum celej budovy a po približne hodine sa všetci mohli vrátiť späť do priestorov fakulty. Situáciu sledoval reportér KRIMI Juraj Hajdin

V pondelok si nočný požiar vyžiadal jednu obeť. Výbuch narušil statiku niektorých častí budovy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy