Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Do nemocnice by to bez pomoci nestihla. Polícia pomáhala rodiacej žene
Zdielať na

Do nemocnice by to bez pomoci nestihla. Polícia pomáhala rodiacej žene

BRATISLAVA / Na presuny po Bratislave v dopravných špičkách si vodiči musia vždy pripraviť veľkú dávku trpezlivosti. Ale ak na ženu prídu pôrodné bolesti, trpezlivosť vodiča nemusí byť práve jeho silná stránka. Treba už len dúfať, že záchranka sa do pôrodnice dostane včas alebo, že budete mať šťastie a polícia vám pomôže.

Malý Matej sa na svet začal pýtať veľmi rýchlo a svojich rodičov trochu vystresoval. "Manželka mi volala zhruba okolo piatej hodiny poobede, že má silné kontrakcie," povedal šťastný otec Marek Smutek. Práve v tomto čase býva Bratislava najviac preplnená a tvoria sa dokonca kolóny. "Nakoľko som vedel z predchádzajúceho pôrodu, že to asi nebudem stíhať do Antolskej nemocnici v Petržalke. Inú možnosť som nevidel, ako kontaktovať záchrannú zložku alebo priamu policajnú stanicu," povedal dvojnásobný otec.

Policajnú stanicu majú neďaleko domu, preto sa pán Smutek rozhodol pre túto možnosť. "Policajti boli trochu prekvapení, ale promptne konali," povedal otec Marek. "Hneď sadli do auta a išli s nami. Starali sa, ako sa patrí," dodal.

"Hliadka policajného zboru bezodkladne poskytla pomoc, nakoľko sa jednalo o život, zdravie a rovnako táto vec nezniesla odklad. Za využitia výstražného zvukového a svetelného zariadenia poskytli žene doprovod do jednej z bratislavských nemocníc," opísal priebeh akcie Michal Szeiff, hovorca KR PZ Bratislava.

Po príchode do pôrodnice prišiel malý Matej na svet približne do 30 minút. "Má skoro štyri kilogramy, 51 centimetrov, je to zdravý chalanisko, takže sa veľmi tešíme," dodal hrdý otec.

Policajti nedávno zažili v meste poriadnu naháňačku. Po dobehnutí unikajúceho automobilu boli veľmi prekvapení. Pozrite si video z akcie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy