Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Silný vietor prináša oteplenie
Zdielať na

Silný vietor prináša oteplenie

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Veľká noc síce okrem maľovaných kraslíc priniesla na niektorých miestach na Slovensku aj sneženie, pokrývka sa však nikde neudržala dlho. A silný vietor bol predzvesťou zmeny počasia k teplejšiemu.

Veľkonočný pondelok na severe a východe Slovenska priniesol v ranných hodinách sneženie a prechodne sa vytvorila aj snehová pokrývka. Počas dňa sa však sneh rýchlo topil. "Fúkal nepríjemný severozápadný vietor, na horách s priemernou rýchlosťou viac ako 90km/h, v nárazoch dokonca viac ako 100km/h," vraví meteorologička Miriam Jarošová. Situácia sa ale v nasledujúcich dňoch bude meniť a priaznivci jari budú spokojní.

"Očakávame, že nad západnou časťou Európy sa bude prehlbovať brázda nízkeho tlaku vzduchu a po jej prednom okraji začne do strednej Európy prúdiť teplý vzduch od juhu," hovorí Miriam Jarošová. Ten prinesie v nasledujúcich dňoch veľmi výrazné oteplenie. Už v utorok očakávame pri polojasnej až oblačnej oblohe vzostup dennej teploty na 12 stupňov Celzia (Kysuce, Orava, Liptov, Spiš a Zamagurie) a až 20 stupňov (juhozápad a juh stredného Slovenska). V stredu teplota dosiahne až 22C, v dolinách a kotlinách sa v noci ešte môže vyskytnúť slabý mráz. Vo štvrtok sa objavia prehánky a búrky a teplota jemne klesne. Víkend sa ale črtá slnečný s teplotami nad 20 stupňov Celzia, na severe bude prirodzene o čosi chladnejšie.

Silný vietor robil na Slovensku ozaj šarapatu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy