Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mesiac žili v kine. Ich domy zhoreli, nové si musia postaviť
Zdielať na

Mesiac žili v kine. Ich domy zhoreli, nové si musia postaviť

POPRAD / Najprv bývali v základnej škole, potom ich presťahovali do kina a po piatich týždňoch provizórneho bývaniu sú opäť doma. Obyvatelia osady, ktorým koncom februára zhoreli skromné domčeky chceli byť počas veľkonočných sviatkov už vo svojom. A to sa im na poslednú chvíľu splnilo. Bolo to ale sťahovanie plné emócii.

Asi sto ľudí žilo mesiac v sále miestneho kina. Z ich predosledného bývania, ktoré vyhorelo, zostali už iba tieto tehly, teraz si budú budovať nový domov. Začínajú v ôsmich unimobunkách.

Z kina ich všetkých priviezol na staronovú adresu autobus. Nájomcovia podpísali zmluvy, dostali kľúče, ale pri otvorení nových príbytkov zostali prekvapení a nespokojní. Podľa nich sú izby malé, rodiny obrovské a priestor prázdny. "To nie je, že ja mám jedno dieťa, ona tiež jedno. Ja mám šesť, ona sedem, plus štyria dospelí," vraví Soňa. Sľúbili im vraj, že tam budú poschodové postele pre deti a žiadne tam nie sú. "Je to ako búda pre psov, to rovno poviem," sťažuje sa Nataša, obyvateľka osady. 

"Viete, nebudem to komentovať, ale pozrite sa, koľko metrov štvorcových mal priestor, v ktorom žili predtým. Toto je určite väčšie," povedal člen krízového štábu, Ján Ondrišik. Ubytovanie je dočasné, iba na pár mesiacov.  Radosť z toho, že okrem strechy nad hlavou budú mať tunajší ľudia sprchy, sociálne zariadenia a toalety prejavilo iba málo ľudí. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy