Skoro jasno
17°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Firma, ktorú vedú Taliani, mu má vyplatiť viac ako 6 500 eur. Peniaze sú ale v nedohľadne
Zdielať na

Firma, ktorú vedú Taliani, mu má vyplatiť viac ako 6 500 eur. Peniaze sú ale v nedohľadne

HUMENNÉ / Podnikanie Talianov na severovýchode Slovenska prešetrujú viaceré úrady. Jeden z talianskych podnikateľov povedal, že ak mzdy meškajú, je to otázka jedného či dvoch dní. Televízii JOJ sa ale ozval muž, ktorému má firma vyplatiť viac ako 6 500 eur. Rozhodol o tom súd.

Vo firme pracoval muž viac ako päť rokov. Pri silážovaní do jeho traktora nabúral kolega, traktor poškodil a majiteľ spoločnosti chcel, aby škodu zaplatil práve František. Ten to ale odmietol, z práce ho prepustili, no súd právoplatne rozhodol, že výpoveď je neplatná. Nasledoval spor o zaplatenie náhrady mzdy. Súd opäť rozhodol v prospech Františka a uznal, že peniaze je firma povinná vyplatiť do troch dní od právoplatnosti rozsudku. "Okresný súd Humenné rozsudkom žalobe žalobcu v celom rozsahu vyhovel. Rozsudok k dnešnému dňu nie je právoplatný. Plynie lehota na podanie opravného prostriedku," uviedla hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. 

Zatiaľ plynie lehota na podanie opravného prostriedku. Podľa rozsudku majú talianski majitelia Františkovi vyplatiť viac ako 6 500 eur. TV JOJ sa snažila spojiť s prokuristom, ale aj s právnym zástupcom Talianov. Zatiaľ čo prokurista nedvíhal, právny zástupca sa vyjadriť k situácii nechcel. František je odhodlaný urobiť všetko preto, aby svoje peniaze dostal. "Zamestnanec má právo podať aj trestné oznámenie, pričom vždy orgány činné v trestnom konaní skúmajú, či došlo k naplneniu skutkovej podstaty trestného činu," povedal advokát Milan Ficek.

Prokurista ho ale odkázal na ekonómku, tá na taliansku spolumajiteľku a tá zas na právnika. "Keď nevie podnikať, nech to zabalí a nech odíde z tejto krajiny a nech dá šancu niekomu inému, lebo tak ako on podniká, tak sa nepodniká," uviedol František. 

Pozrite si archívnu reportáž o tom, ako sa úrady rozhodli "talianske podnikanie" kontrolovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy